EuroNogomet, nogometni portal

Switch to desktop Register Login

Pravila EuroNogomet lige, sezona 8.:

 

Članovi lige


EuroNogomet liga će u ovoj sezoni imati 20 članova, koji su poslali svoje prijave putem foruma.

Prva faza


U prvoj fazi će igrači biti podijeljeni u dvije skupine po 10, u kojima će se odigrati devet kola jednokružno svatko sa svakim.


Igrač koji pogodi veći broj parova dobit će tri boda, a ukoliko oba igrača pogode isti broj parova obojica će dobiti po jedan bod. Ukoliko jedan od igrača ne postavi prognozu do predviđenog roka, njegov protivnik će dobiti tri boda, ukoliko ima pogođen barem jedan tip.


Igrač koji u prvoj fazi ne postavi prognozu bit će kažnjen oduzimanjem jednog boda za prvi propust, te tri boda za drugi propust. Igrač koji u prvoj fazi ne postavi prognozu tri puta gubi pravo nastupa u finalnoj fazi, te gubi pravo natjecanja u sljedećoj sezoni EuroNogomet lige.

 

Druga faza


Nakon toga slijedi finalna skupina, u koju će se plasirati po osam prvoplasiranih iz svake skupine, odnosno 16 igrača ukupno, koji će prenijeti osvojene bodove iz prve faze i igrati jednokružno svatko sa svakim, odnosno 15 kola ukupno.


Ukoliko nakon završetka prve faze natjecanja bude više od četiri igrača koji tri ili više puta nisu postavili prognoze, u finalnu fazu će se plasirati 14 ili manji broj igrača. Ukoliko u finalnoj fazi natjecanja bude 12 ili manje igrača, igrat će se dvokružni sistem.


Igrač koji pogodi veći broj parova dobit će tri boda, a ukoliko oba igrača pogode isti broj parova obojica će dobiti po jedan bod. Ukoliko jedan od igrača ne postavi prognozu do predviđenog roka oduzet će mu se jedan bod, a njegov protivnik će dobiti tri boda ukoliko ima pogođen barem jedan tip.


Igrač koji na kraju finalne faze bude imao najviše osvojenih bodova je pobjednik lige.

 

Opća pravila


U svakom kolu će biti ponuđeno deset parova, a parovi će biti postavljeni najkasnije do utorka u 22:00 sata. U svakom kolu će biti ponuđene isključivo utakmice koje se igraju od subote u 13:00 sati do nedjelje u 22:00 sata. U jednom kolu može biti najviše sedam, a najmanje tri para koja se igraju u jednom danu, a uvijek kada to bude moguće bit će ponuđen isti broj parova i u subotu i u nedjelju.

Prognoze za svako kolo mogu se postavljati do sat vremena prije početka prve ponuđene utakmice. Već postavljene prognoze dozvoljeno je ispravljati samo 15 minuta nakon njihovog postavljanja.

Za svaki ponuđeni par daje se prognoza u obliku 1 (pobjeda prvog navedenog kluba), X (neriješen rezultat) ili 2 (pobjeda gosta). Izuzetak od ovog pravila vrijedi u svakom kolu za dva para, prema izboru igrača, za koje je moguće postaviti dvoznak u obliku 1X, X2 ili 12. Troznaci nisu dozvoljeni.

Dva igrača koja igraju jedan protiv drugog moraju imati najmanje tri različita tipa, a za to je odgovoran igrač koji kasnije postavlja svoju prognozu. Ukoliko dva igrača nemaju najmanje tri različita tipa, igraču koji je svoju prognozu postavio kasnije računa se nula pogođenih parova.

Ukoliko igrač u jednom kolu pogodi svih deset parova biti će nagrađen dodatnim bodom!

Zabranjeno je postanje prognoza umjesto igrača koji su banirani (banirani korisnici nemaju pravo na prognozu).

U slučaju prekida ili odgađanja pojedine ponuđene utakmice čeka se 48 sati nakon predviđenog termina odigravanja utakmice, a ukoliko ona u tom terminu ne bude odigrana taj par se neće uzimati u obzir i rezultat će se odrediti na osnovu preostalih parova koji su odigrani.

Nakon svakog kola će biti izračunata tablica, odnosno poredak igrača. Prvi na tablici je uvijek igrač koji ima najviše bodova, nakon toga se gleda odnos pogođenih parova igrača i njegovih protivnika ('gol'-razlika), slijedi međusobni rezultat igrača koji imaju isti broj bodova, a u slučaju da je sve isto igrači koji imaju izjednačen skor će odigrati jedno dodatno kolo samo ako se radi o borbi za prvo mjesto, inače će podijeliti mjesto.

 

.: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Vrh Desktop verzija