EuroNogomet, nogometni magazin

Ibrahim Afellay: "Njemački nogomet bi se najprije mogao usporediti s engleskim"

Nizozemski reprezentativac, nogometaš Schalkea i bivši nogometaš Barcelone Ibrahim Afellay odgovorio je na nekoliko pitanja o svom nogometnom i privatnom životu, tko su mu bili idoli u djetinjstvu i kako provodi svoje slobodno vrijeme...


Kakav je osjećaj igrati u Bundesligi u odnosu na španjolsku La Ligu?
 - Mislim da je najveća razlika u tome što se ovdje u Njemačkoj igra fizički čvršće, dok se u Španjolskoj igra više tehnički nogomet. Ali mislim da se u obje lige igra na vrlo visokoj razini. Engleski nogomet biste možda mogli usporediti s engleskim, koji je također vrlo brz i nije toliko tehnički kao u ostalim ligama. U obje zemlje, Engleskoj i Njemačkoj, možete naći vrlo moderne stadione koji su uglavnom uvijek rasprodani, što je sjajno za atmosferu. Doista mi se sviđa atmosfera na Schalkeovom stadionu.

Možete li već sada Bayernu čestitati na osvajanju naslova prvaka?
 - Oni igraju jako, jako dobro. Oni imaju tako sjajne igrače. U ovom trenutku imaju veliku prednost i čini se kako su već osvojili naslov prvaka, ali i mi ćemo se vratiti u utrku. Šansa za osvajanje naslova uvijek postoji. Ne možete već sada odustati od njega.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Kakve su Schalkeove ambicije u Ligi prvaka ove sezone?
 - Pa, želimo otići što je dalje moguće, ali prošli smo grupnu fazu i to je jako pozitivno za klub. Nikad ne možete reći što će se dogoditi u budućnosti. U svakoj utakmici ćemo se boriti i dati svoj maksimum.

Koji su vaši favoriti u svjetskom nogometu?
 - Puno je vrlo talentiranih igrača. Sviđaju mi se Messi, Xavi i Iniesta. Kad sam bio mlad, jako mi se sviđao i Zidane, kojega je bilo sjajno gledati. Također, Fernando Redondo, bivši argentinski reprezentativac, je bio jedan od mojih idola dok sam bio dijete.

Koliko gledate nogomet kad ga ne igrate? Postoje li neki klubovi koje posebno volite pratiti putem TV-a?
 - Nekad se želite jednostavno odmaknuti od nogometa, kako biste imali raznovrsnost u svakodnevnom životu. Ali, kad imam priliku pogledati utakmicu Barcelone, uvijek je pogledam. Oni su momčad koju gledam više nego bilo koju drugu, jednostavno zbog toga što igraju tako sjajan nogomet.

Kako se relaksirate kad ne igrate nogomet? Koje su vaše omiljene aktivnosti kad imate slobodan dan?
 - Volim provoditi vrijeme sa svojom obitelji, gledati filmove ili izaći na večeru. Moja obitelj mi je najvažnija u životu. Imam poseban odnos sa svojom majkom i trudim se viđati obitelj što je češće moguće, što nije uvijek lako, jer sada živim u Njemačkoj i imamo puno utakmica i treninga. Ali kad imam priliku, odem kući kako bih vidio majku i ostale članove obitelji.

.: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN