EuroNogomet, nogometni portal

Značaj Michaela Carricka za igru Manchester Uniteda najbolje se osjeti u njegovom izostanku

Prije samo par tjedana utrka za prva četiri mjesta u Premier ligi činila se gotovom, nakon što je Manchester United ostvario veliki niz bez poraza i napravio bodovni odmak između sebe i svojih pratitelja.

Ažurirano Nedjelja, 03 Svibanj 2015 11:37

Hitovi: 553

Kako je Dennis Bergkamp ostao uhvaćen u sudaru kultura u Italiji

Iako će se bivšeg nizozemskog reprezentativca Dennisa Bergkampa većina ljubitelja nogometa sjetiti prije svega po sjajnim igrama u dresu londonskog Arsenala, on je u karijeri imao dvije prilično loše godine u Italiji. Ovo je priča o njegovom razdoblju u Interu.

Ažurirano Nedjelja, 19 Travanj 2015 12:33

Hitovi: 728

Najveći mit španjolskog nogometa

Često se u medijima može čuti ili pročitati kako je Španjolska zemlja zaluđena nogometom. No, je li to uistinu tako? Prava je činjenica da većina španjolskih nogometnih navijača brine samo za svoj klub i ništa drugo.

Ažurirano Nedjelja, 05 Travanj 2015 08:46

Hitovi: 413

Je li pad kvalitete igrača iz vlastite škole nakon zatvaranja La Masije razlog za zvono za uzbunu u Barceloni?

Barcelonina nogometna škola La Masia desetljećima je isticana kao svijetli primjer kvalitetnog rada s mladim nogometašima, no novi trener Barcelone B Jordi Vinyals nedavno je izjavio kako je nešto pogrešno u omladinskoj školi kluba, što će zasigurno upaliti alarme na Nou Campu.

Ažurirano Petak, 03 Travanj 2015 17:30

Hitovi: 690

Kako su naporan rad, Dennis Bergkamp i Football Manager izgradili Christiana Eriksena u jednog od najboljih veznjaka Premier lige

U nekom paralelnom svijetu, Christian Eriksen bi u nedjelju na teren stadiona Wembley istrčao u plavom dresu. Naime, u jednom trenutku Danac je bio vrlo blizu prelaska u Chelsea, jer je kao petnaestogodišnjak bio na probi u ovom klubu.

Ažurirano Petak, 27 Veljača 2015 10:12

Hitovi: 890

Cruyffova 'Baršunasta revolucija' nakon četiri godine počinje donositi rezultate Ajaxu

Priča nizozemskog giganta Ajaxa u posljednje četiri godine puna je kontradikcija. Klub je osvojio četiri uzastopna naslova prvaka Nizozemske, ali je svaki put rano ispao iz europskih natjecanja. Njihova omladinska škola svjetski je priznata odavno, ali još od ranih devedesetih i Patricka Kluiverta nije proizvela nijednog vrhunskog napadača. A, iako ih se smatra jednim od financijski najbolje potkovanih europskih klubova, jako se rijetko i teško odlučuju izdvojiti novac na dovođenje novih pojačanja.

Ažurirano Srijeda, 18 Veljača 2015 15:27

Hitovi: 559

Petak trinaesti: Nogometaši i praznovjerje

Petak trinaesti dan je koji mnogi smatraju nesretnim, ali i pravi trenutak za napraviti pregled brojnih praznovjerja i rituala među nogometašima i trenerima. Sigurno je veliki broj onih za koje nikad nećemo doznati, ali ne nedostaje niti onih koje su velikani svjetskog nogometa ili njihovi suigrači i suradnici bili spremni otkriti.

Ažurirano Petak, 13 Ožujak 2015 08:53

Hitovi: 506

Od najboljeg do legende

Nije sasvim jasno kako nastaje i od čega je sastavljen takozvani „star quality“. Ono što zvijezdu čini zvijezdom. Ne govorim ovom prilikom o smješi gasova i stisnute materije koja isijava vrelinu i treperi na vedrini neba. Ovdje je riječ o zvijezdama koje hodaju među nama, ili točnije trče, skaču, lete, udaraju loptu na sve moguće načine, izmahuju reketom, golf ili baseball palicom. U pitanju su, pogađate, sportske zvijezde.

Ažurirano Subota, 31 Siječanj 2015 10:37

Hitovi: 632


.: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN