EuroNogomet, nogometni magazin

La Liga smanjila Barcelonin dozvoljeni iznos plaća za skoro 300 milijuna eura

Vodstvo španjolske La Lige smanjilo je maksimalni iznos koji Barcelona može potrošiti na plaće igrača ove sezone za preko 288 milijuna eura, objavljeno je danas. U odnosu na prošlosezonskih 671 milijun eura, Barcelona tako ove sezone može potrošiti tek 382,7 milijuna eura.


Ukupni iznos koji mogu potrošiti svi španjolski prvoligaši zajedno smanjen je na 2,33 milijarde eura, što je 610 milijuna eura manje u odnosu na prošlu sezonu. Najveći utjecaj to će imati na Barcelonu, iako nije daleko ni njihov najveći rival Real Madrid, kojemu je maksimalni iznos smanjen sa 641 na 468,5 milijuna eura. Realov gradski rival Atletico može potrošiti 252,7 milijuna eura, u odnosu na prošlogodišnjih 384,5 milijuna.

Svi španjolski klubovi su već ranije znali ove brojke, ali one su danas i javno objavljene zbog transparentnosti. Jasno, najveći utjecaj na ovo smanjenje imala je pandemija korona virusa.

Predsjednik La Lige Javier Tebas je na ovu temu rekao: "Još uvijek imamo višak potrošnje veći od 500 milijuna eura, jer klubovi ne mogu jednostrano smanjiti plaće igračima koji imaju ugovore. Bilo je pokušaja da se postignu dogovori oko smanjenja plaća. Najviše utjecaja ovo ima na Valenciju, Barcelonu i Real Madrid. Što je veći klub, veći je i utjecaj. Bit će teško dovoditi nove igrače u zimskom prijelaznom roku."
.: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN