EuroNogomet, nogometni magazin

Andre Villas-Boas: "Abramovich je odustao i uništio projekt Chelsea"

Bivši menadžer Chelsea Andre Villas-Boas jučer je izjavio kako ga je vlasnik Roman Abramovich 'izdao' kad mu je uručio otkaz prije kraja prve sezone na klupi tog kluba, koji je nakon njegovog odlaska osvojio FA kup i Ligu prvaka.

 

34-godišnji Portugalac se vratio menadžerskom poslu u Tottenhamu i svjestan je kako će morati naporno raditi ne bi li razbio sliku o sebi kao o promašaju u Chelseau, gdje je ostao manje od devet mjeseci, postavši žrtvom nezadovoljstva nekih starijih i utjecajnijih igrača, koje je gurnuo u drugi plan. Ti su igrači, poput Drogbe i Lamparda, nakon njegovog odlaska odigrali ključnu ulogu u osvajanju spomenutih trofeja, ali Villas-Boas ipak smatra kako Abramovich nije smio tako brzo odustati od njega.

"Sve izgleda jako dobro kad jednostavno prekinete projekt i momčad osvoji dva trofeja. Svi onda govore kako je to sjajna momčad, ali na početku dok smo je sastavljali nitko nije vjerovao u nju. Ono što želim reći jeste da poštujem odluku vlasnika, ali je nikad neću prihvatiti. Rekao sam mu da me je izdao, nakon što je bio tako puno uključen na početku u moje dovođenje i on je bio taj koji se nije držao stvari koje je obećao. Chelsea je osvojio FA kup i Ligu prvaka jer smo u tom trenutku još uvijek bili u tim natjecanjima." rekao je Villas-Boas.

Villas-Boas svakako nije prvi kojemu je Abramovich bez puno upozorenja pokazao izlazna vrata, budući da je Mourinho otpušten 2007., a Carlo Ancelotti je dobio otkaz iako je u svojoj prvoj sezoni osvojio i Premier ligu i FA kup. Avrama Granta i Luiza Felipea Scolarija ne vrijedi ni spominjati.

Navijače Tottenhama, razumljivo, ne zanima previše politika kluba sa Stamford Bridgea. Njihova glavna briga leži u tome hoće li relativno neiskusan menadžer, koji nikada nije igrao na velikoj razini, može izbjeći ponavljanje pogrešaka koje je napravio u Chelseau. Villas-Boas je svjestan toga.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Bilo je to veliko iskustvo za mene iz kojeg sam puno naučio, moram biti pošten i to priznati. Zahvalan sam što sam prošao kroz to, jer me je to učinilo boljim trenerom i boljom osobom. Sada razumijem da se određene stvari mogu napraviti bolje i, na kraju, čovjek se razvija na različite načine. Nadam se da ću moći primijeniti sve ono što sam naučio."

Redknapp je otpušten prošlog mjeseca iako je momčad Tottenhama odveo do četvrtog mjesta prošle sezone, iako je na kraju s Chelseaevim osvajanjem Lige prvaka to značilo da četvrto mjesto donosi samo mjesto u Europa ligi sljedeće sezone. Prvi prioritet za Spurse ipak je napad na titulu Premier lige, a Villas-Boas je to rekao svojim igračima u prvim minutama prvog sastanka s njima. Redknapp je prošle sezone pokazao znakove da je to moguće, ali uvijek kad bi ga novinari za to upitali, odbacio bi takvu šansu.

To je nešto što je i Villas-Boas primijetio: "Lako je promovirati se u kandidata za naslov i onda odustati sljedećeg tjedna. Nije da kritiziram, ali ako se želimo boriti za naslov, moramo to prihvatiti od početka. To je ono što sam rekao igračima prvog dana kad smo se susreli. Moramo vidjeti, naravno, je li to realno ili ne. I druge momčadi napreduju i ne možete se uvijek natjecati s Manchester Cityem ili Chelseaem za igrače. Mi bismo voljeli preuzeti tu odgovornost, ali ne želimo stavljati veći pritisak na igrače, jer to ide uz ono što pokušavamo izgraditi."

Villas-Boas je kao prvi prioritet postavio dovođenje iskusnog napadača, ali je pregovore oko trajnog prelaska Emmanuela Adebayora iz Manchester Citya označio kao 'malo vjerojatnu mogućnost u ovom trenutku'.

Za pomoćnog trenera Tottenhama jučer je imenovan bivši nogometaš ovog kluba Steffen Freund..: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN