EuroNogomet, nogometni magazin

Željko Buvač: Nisam Kloppu i Liverpoolu čestitao osvajanje naslova prvaka

Željko Buvač je punih sedamnaest godina svakodnevno surađivao s Jürgenom Kloppom. Zajedno su ostvarivali uspjehe u Mainzu i dortmundskoj Borussiji te na kraju i Liverpoolu. A onda je prijateljstvo puklo i suradnja prekinuta, Buvač je napustio Kloppov stožer i nešto kasnije otišao na poziciju sportskog direktora moskovskog Dynama, a Klopp je s Liverpoolom osvojio Ligu prvaka i Premier ligu.


Ni jedan ni drugi nisu od travnja 2018. godine, kad su se rastali, bili spremni pričati o razlozima prekida suradnje. Buvač to ni sada ne želi, ali je njegov razgovor za Nobel ipak otkrio da ni do danas nisu izgladili odnose, ali i činjenicu da Buvač sebe smatra zaslužnim za sve što je Klopp napravio dok su radili zajedno, ali i nakon toga.

Buvač je otkrio kako nije niti čestitao Kloppu i svom bivšem klubu nakon što su ovog ljeta po prvi put nakon trideset godina osvojili naslov prvaka Engleske.

"Ne, nisam im čestitao. Bio sam sretan zbog kluba, zbog igrača i navijača, ali nisam čestitao." kaže Buvač.

U početku se vjerovalo kako je Buvač napustio Anfield kako bi započeo samostalnu trenersku karijeru nakon godina rada u Kloppovoj sjeni, ali to se na kraju pokazalo netočnim. Buvač je objasnio kako je zapravo i želio postati sportski direktor kako bi se odmorio od trenerskog posla, 'jer je sedamnaest godina radio sav trenerski posao', bocnuvši tako još jednom indirektno svog bivšeg šefa.

"Ja sam radio trenerski posao, osim što nisam javno govorio i davao intervjue. Osim toga, imao sam sve ovlasti i pokušavao utjecati na momčad što je više moguće kako bih im pomogao da ostvare uspjehe. Ali, meni nije trebala takva pozornost javnosti. Ne želim sada biti trener. Kad bi me Barcelona pozvala, naravno da bih razmislio o tome, ali inače ne." kaže Buvač.

"Neki kažu da sam u Dynamu samo kako bih imao nešto za raditi i kako samo čekam bolju priliku. Ali kad biste znali kakve sam sve ponude odbio tijekom pauze u mojoj karijeri, ne bi to govorili. Ali neću vam reći od kojih su klubova bile ponude." dodao je Buvač.

.: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN