EuroNogomet, nogometni magazin

BiH: Baždarević objavio spisak igrača za Grčku

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će sljedeći susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. odigrati 13. studenog u Ateni protiv Grčke.


Mehmed Baždarević je danas na press konferenciji u hotelu „Europe“ u Sarajevu objavio spisak od 23 reprezentativca za predstojeći susret, dok se na širem spisku nalazi još 5 igrača na koje izbornik računa u slučaju da dođe do ozljeda.

Baždarević je na press konferenciji rekao: "Utakmica sa Grčkom je od velike važnosti za nas i sigurno će biti teška. Nadam se da ćemo svi biti spremni i na nivou kako bismo opravdali i vaša i naša očekivanja. Zbog ozljeda na spisku nema Marina Aničića i Sanjina Prcića."

Izbornik očekuje pozitivan rezultat: "Svaki rezultat osim poraza je dobar. Ne smijemo ponoviti pogreške koje smo pravili u Belgiji. Moramo biti kvalitetni i u Grčkoj, ali i poslije jer nas čeka još obveza u ovim kvalifikacijama. Ako budemo igrali kako znamo, mislim da imamo dovoljno talenta da napravimo dobar rezultat. Vjerujem u ovu grupu igrača i smatram da možemo ostvariti naše ciljeve."

O protivniku Baždarević kaže: "Grčka je reprezentacija koja ne voli kada protivnik ima posjed lopte, kada igra čvrsto i kompaktno. U prethodnim utakmicama njihov napadački red se sporo vraćao i nije na vrijeme formirao defanzivni blok. Međutim, važno je i kako ćemo mi igrati i moramo na pravi način iskoristiti njihove slabosti."

Bh reprezentativci će se okupiti u ponedjeljak, 7. studenog u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

Popis pozvanih:

Vratari: Asmir Begović, Ibrahim Šehić , Kenan Pirić
Obrana: Toni Šunjić, Ognjen Vranješ, Emir Spahić, Sead Kolašinac, Ermin Bičakčić, Edin Cocalić, Ervin Zukanović
Vezni red: Miralem Pjanić, Haris Medunjanin, Gojko Cimirot, Mato Jajalo, Edin Višća, Rade Krunić, Tino Sven Sušić, Izet Hajrović, Senad Lulić, Danijel Milićević
Napadači: Edin Džeko, Vedad Ibišević, Milan Đurić

Pričuve: Samir Memišević, Dario Dumić, Haris Duljević, Miroslav Stevanović, Tomislav Tomić/nfsbih.ba/.: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN