EuroNogomet, nogometni magazin

Makedonija, Škotska, Slovačka i Mađarska izborili plasman na EURO 2020.

Posljednja četiri sudionika Europskog prvenstva 2020. godine, koje će se igrati s godinu dana zakašnjenja, su Sjeverna Makedonija, Škotska, Slovačka i Mađarska, dok su posljednji vlak propustile reprezentacije Gruzije, Srbije, Sjeverne Irske i Islanda.

U poslijepodnevnom terminu u četvrtak Sjeverna Makedonija je u Tbilisiju rezultatom 1:0 pobijedila Gruziju i tako po prvi put u svojoj povijesti izborila plasman na ovo veliko natjecanje.

Puno interesantnije bio je u večernjim utakmicama, u kojima su se sastali Srbija - Škotska, Sjeverna Irska - Slovačka i Mađarska - Island. Do tri minute prije kraja u svim utakmicama su gostujuće momčadi vodile s po 0:1, a onda je uslijedila golijada.

Mađari su u furioznoj sudačkoj nadoknadi zabili dva gola protiv Islanđana i osigurali plasman na Euro, dok su Srbija i Sjeverna Irska golovima u posljednjim trenucima osigurali produžetke.

Slovačka je, ipak, i u produžecima zabila još jedan gol i popravila kiks s kraja regularnog dijela, dok je Škotska u Srbiji sačuvala svoju mrežu u produžecima i boljim izvođenjem jedanaesteraca izborila pobjedu. Svih šest škotskih izvođača bilo je precizno, dok je kod Srbije posljednji penal propustio realizirati Aleksandar Mitrović.

 

 .: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN