EuroNogomet, nogometni magazin

Lucescu: Nisam ja kriv za propali Witselov transfer, Juventus je kasno poslao ponudu

Posljednjeg dana prijelaznog roka belgijski reprezentativac Axel Witsel proveo je punih trinaest sati u sjedištu Juventusa očekujući transfer u taj klub, no on se na kraju nije dogodio, a iz njegovog kluba Zenita kažu kako je razlog tome činjenica da je Stara Dama čekala do posljednjeg trenutka s ponudom.


"Nogomet je ponekad takav. Takve stvari se događaju u životu. Jesam li ljut zbog propalog transfera? Ne, razočaran sam. Već sam obavio liječničke preglede i u tom trenutku sam se već osjećao kao igrač Juventusa u svakom pogledu." rekao je Witsel za list La Gazzetta dello Sport.

Witsel je za Tuttosport otkrio i kako je već bio odabrao dres s brojem 28.

"Razočaravajuće je to što je Zenit donio tu odluku, posebno jer odbijanje 25 milijuna eura može biti štetno. Ja, ipak, mogu samo zahvaliti Juventusu, jer su oni pokazali klasu i učinili sve što su mogli kako bi me doveli. Bio je to čudan incident, ali ja sam doznao za odluku Zenita puno prije krajnjeg roka za transfere. Onda sam se vratio u Brisel, gdje sam došao u 3 ujutro, prije utakmice protiv Španjolske. Moja sudbina je bila u Juventusu, tako sam se osjećao. Sada više ne smijem razmišljati o tome. Moram ostati koncentriran, jer sam profesionalac. Iako, ugovor mi istječe u lipnju..."

Witsel bi se ipak mogao priključiti Juventusu već u siječnju uz neku minimalnu naknadu ili barem dogovoriti dolazak bez odštete sljedećeg ljeta.

"Ne znam, vidjet ćemo što će se dogoditi u siječnju. A lipanj... Ali nisam dogovorio uvjete suradnje s Juventusom. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Ali moja sudbina je išla u tom smjeru... Bianconeri uistinu izgledaju kao snažna momčad, vidjet ćete kako će biti dobri u Ligi prvaka." dodao je Witsel.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Trener Zenita Mircea Lucescu tvrdi kako nije on taj koji je zaustavio Witselov odlazak u Juventus.

"On bi bio idealna zamjena za Pogbu. Beppe Marotta me nazvao te večeri, ali prije nego što sam mu dao odgovor želio sam razgovarati sa svojim direktorom, koji mi je rekao da u toj fazi više ništa ne može napraviti. Ja imam veliki respekt prema Juventusu, to je vrhunski klub, ali iskreno, da bi kupili igrača poput Witsela, nisu smjeli čekati do posljednje minute. Axel bi bio idealna zamjena za Pogbu, ali oni su Francuza prodali mjesec dana ranije." rekao je Lucescu za Tuttosport.

Zenit je od posla odustao jer nije uspio pronaći odgovarajuću zamjenu.

"Zenit je također ambiciozan klub, s puno navijača, tako da ne možemo prodati veliku zvijezdu bez da dovedemo zamjenu. Witsel je odbio druge velike klubove i u jednom trenutku rekao kako će ostati s nama do kraja ugovora u lipnju 2017., tako da se mi nismo trudili tražiti zamjenu.

Teško je pronaći nekoga te kvalitete u dva dana. Ja sam dao sve od sebe. U Nyonu, tijekom sastanka trenera, svi su me vidjeli, uključujući i Maxa Allegrija. Bio sam na telefonu cijeli dan, razgovarao sam s najmanje deset agenata... Pronašao sam pravog igrača, u ruskom klubu, ali kad su doznali da mi pregovaramo s Juventusom oko prodaje Witsela, podigli su cijenu. To je zaustavilo odlazak Witsela.

Lako je baciti krivnju na mene, ali zapravo nije bilo dovoljno vremena da bi se kompletirala operacija ovih razmjera. Boli kad ljudi govore da je to moja krivica. Budimo jasni, trener može davati prijedloge, ali nikad ne donosi odluke kad su transferi u pitanju. Ja sam dao Witselu zeleno svjetlo za odlazak, inače ne bi mogao otići na liječničke preglede u Torino. Napravili smo sve što smo mogli kako bismo omogućili Axelu da postane igrač Juventusa, sve do deset minuta prije kraja prijelaznog roka." dodao je Lucescu, naglasivši kako Juventus može ponovno pokušati dovesti Witsela u siječnju, ali ovo puta mora poslati ponudu na vrijeme.

.: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN