EuroNogomet, nogometni magazin

Dinamo u procesu slaganja nove momčadi

Nakon razočaravajuće prošle sezone u kojoj Dinamo nakon jedanaest godina gubi prvenstvo Hrvatske, a i kup, odlučeno je sa novim sportskim direktorom Marijanom Vlakom drastično promjeniti momčad.

Dinamo se prvo krenuo rješavati viška igrača, tako su klub već sada napustili Machado i Goncalo, ubrzo bi njihovim putem trebao i Šitum, koji je sve dogovorio sa Poljskim Lechom, te Henriquez koji odlazi na posudbu u Južnu Ameriku. To su igrači koji su gotovo već sada bivši u "Plavoj" svlačionici, no Dinamo ima u planu i prodaju ponekih igrača, a kada kažemo ponekih onda je to zbilja velik broj igrača koje Dinamo ima plan prodati ovoga ljeta, pa stoga nabrojimo ih: Armin Hodžić, Gordon Schildenfeld, Ivan Fiolić, Ante Čorić, Leandro Sigali, Vinko Soldo, Bojan Knežević i Josip Pivarić.

Neki su na popisu jer su imali odličnu sezonu iza sebe kao šta je Hodžić, neki jer su u svađi sa trenerom, dok drugi jednostavno žele promjeniti sredinu, nedovoljno igraju ili su imali razočaravajuću prošlu sezonu. Iz Lokomotive se sigurno sa posudbe vraća Rrahmani, koji je prošle sezone bio ponajbolji obrambeni igrač lige, te bi sa Benkovićem, Leškovićem i jednim od dvojca Sigali-Schildenfeld trebao činiti stoperski kvartet, koji ovako na prvu djeluje zbilja impresivno. Iz Lokomotive bi se Dinamu trebao priključiti još jedan igrač no ne na posudbu, a riječ je o Luki Ivanušecu kojega bi Dinamo u potpunosti otkupio, a pod povećalom je i Lovro Majer čiji transfer ovisi o transferu Ante Čorića.

Šta se tiče Bojana Kneževića, to je trenutno aktualna tema pošto u Dinamu nisu razmišljali o prodaji dvadesetogodišnjaka sve dok na stol nisu stigle ponude Lazia i Fiorentine u vrijednosti od 5 milijuna eura,  šta je ozbiljno zainteresiralo čelnike "Plavih", dok sa druge strane put Italije bi mogao i Pivarić koji u "džepu" ima ponudu za sada nama nepoznatoga kluba koja zadovoljava Josipove potrebe, no još ništa nisu uspjeli dogovoriti sa Dinamom. Gordon Schildenfeld bi se mogao vratiti u Grčki Panathinaikos,  Sigali ima ponude iz Argentine, Vinko Soldo ide na posudbu u Lokomotivu, Fiolić kao i Šitum je velika želja Bjelice i Lecha Poznana, a neizvjesna je sudbina Juniora Fernandesa koji se vraća sa posudbe iz Turske.

Pod rubrikom dolasci trenutno su debelo podvučena tri imena: Robert Murić, Cafu i Taremi.

Jasno je dato do znanja  kako neće biti kupovine dok se ne prodaju pojedinci, no već su pregovori sa gore navedenim trojcem u punome jeku. O Robertu Muriću se sve zna, Dinamo je spreman na povratak igrača kojemu karijera ne ide putanjom kojom su očekivali Robert i njegov otac, stoga je povratak u Dinamo trenutno realan rasplet događaja koje prihvaćaju sve tri strane, Ajax, Dinamo, te obitelj Murić. Cafu, Portugalac, je defenzivni vezni igrač, ponikao u Benfici nakon čega je prešao u Vitoriu Guimares, a zatim za 2 milijuna eura seli u Lorient za koji i danas nastupa.
Taremi je Iranac, nadamo se da kvalitetom nije poput Ali Karimija koji je na posudbi u Lokomotivi, ima 24-godine i prvi je strijelac Azijske lige prvaka i Iranskog prvenstva, te je ukupno u 45 nastupa zabio 30 golova, trenutačno nastupa za Persepolis gdje mu je trener Branko Ivanković.

Ovo ljeto u Dinamu će definitivno biti velikih promjena, hoće li one uroditi plodom to će pokazati vrijeme..: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN