EuroNogomet, nogometni magazin

Zenit doveo Leandra Paredesa

Mladi Argentinac potpisao je za Zenit St. Petersburg, nakon šta su sa Romom dogovorili odštetu u vrijednosti od 23 milijuna eura.

Roberto Mancini je u "svoj" Zenit doveo prvog "kapitalca", a riječ je 23-godišnjem veznom igraču Rome. Rusi su ovoga ljeta odlučili osnažiti momčad pošto im je prošla sezona bila razočaravajuća kada su završili na trećem mjestu u domaćem prvenstvu, stoga im je bilo jasno kako su promjene u momčadi prijeko potrebne. Prva od tih promjena bilo je dovođenje iskusnog trenera kojeg su pronašli u Robertu Manciniju. 

Leandro Paredes je ponikao u Boci Juniorsima, te je 2013. preselio u Romu, a jednu sezonu je odradio na posudbi u Chievu i Empoliju. Prošle sezone je bio jedan od stanardnih prvotimaca i najboljih igrača Rome, stoga ne čudi interes velikog broja klubova za njega.

Roma je jedan od najaktivnijih klubova na tržištu kako u kupovanju, tako i u prodaji. Kao zamjenu za Paredesa su pronašli u Lorenzu Pellegriniju kojega su već otkupili natrag iz Sassuoloa za 10 milijuna eura, dok su pred odlaskom Rudiger i Konstantinos Manolas. Antonio Rudiger bi mogao preseliti u Englesku, točnije u Chelsea, koji je za njega ponudio 33 milijuna eura, dok je Manolas imao dogovoren transfer također u Zenit, no igrač nije uspio dogovoriti privatne uvjete sa Rusima i transfer je otkazan, a kao iduća destinacija se spominje Inter iz Milana. 

 .: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN