EuroNogomet, nogometni magazin

Barcelona potvrdila raskid ugovora s Neymarom, PSG potvrdio potpis ugovora s njim

Unatoč nastojanju vodstva španjolske La Lige da blokira ovaj transfer, uprava Barcelone večeras je i službeno potvrdila raskid suradnje s brazilskim reprezentativcem Neymarom, nakon što je na njihov račuln stigla uplata od 222 milijuna eura od Paris Saint-Germaina.

 

Odvjetnici dvadesetpetogodišnjeg napadača su osobno donijeli uplatu u Barcelonine urede, te će on uskoro i službeno postati igrač francuskog kluba.

Ranije danas, čelništvo La Lige je odbilo uplatu, uz službeno objašnjenje kako francuski klub krši pravila financijskog fair-playa, no odmah je bilo jasno kako na takav način ne mogu blokirati realizaciju posla, budući da je UEFA ta koja je jedina zadužena za praćenje provedbe svojih pravila o financijskom fair-playu, kojima ionako nije predviđena zabrana pojedinačnih transfera.

Iz Barcelone su potvrdili kako će oni UEFA-i proslijediti sve detalje ovog transfera, kako bi krovna europska nogometna federacija mogla donijeti odluku o eventualnim disciplinskim posljedicama ovog slučaja.

"U četvrtak poslijepodne Neymarovi pravni zastupnici su osobno posjetili klupske prostorije i napravili uplatu iznosa od 222 milijuna eura u ime igrača kako bi se jednostrano raskinuo ugovor o zajedničkoj suradnji." objavili su iz Barcelone.

 

Paris Saint-Germain je večeras također potvrdio dolazak Brazilca u svoje redove, dodavši kako je Neymar potpisao petogodišnji ugovor.

Oglasio se i sam Neymar, koji je za službenu stranicu svog novog kluba rekao: "Jako sam sretan zbog dolaska u Paris Saint-Germain.

Otkako sam došao u Europu, ovaj klub je uvijek bio jedan od najkompetitivnijih i najambicioznijih. A najveći izazov, ono što me je najviše motiviralo da dođem ovdje, je pomoći klubu da osvoji trofeje koje navijači žele.

Ambicioznost Paris Saint-Germaina me je privukla u klub, zajedno sa strašću i energijom koju to donosi. Odigrao sam već četiri sezone u Europi i osjećam se spremnim za ovaj izazov. Od danas ću raditi sve što mogu kako bih pomogao svojim suigračima, kako bih otvorio nove horizonte za svoj klub i kako bih donio sreću milijunima njegovih navijača širom svijeta."

 

 .: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN