EuroNogomet, nogometni magazin

Higuain potpisao za Chelsea, Morata odlazi u Atletico

Argentinski reprezentativni napadač Gonzalo Higuain je jučer potpisao ugovor o posudbi u redove londonskog Chelsea do kraja sezone, a engleski premierligaš će na ljeto imati mogućnost ili produžiti posudbu za godinu dana ili otkupiti njegov ugovor.

Chelsea će za polugodišnju posudbu Juventusu isplatiti odštetu u iznosu od 9 milijuna eura. Odluči li se Chelsea na produženje posudbe, za sljedeću sezonu će Juventusu isplatiti odštetu u iznosu od 18 milijuna eura, a eventualni otkup ugovora koštat će ih 36 milijuna eura. Sličnu mogućnost imao je i Milan, u kojem je proveo na posudbi proteklih pola godine.

"Kad se ukazala prilika za prelazak u Chelsea, morao sam je iskoristiti. Ovo je klub koji mi se uvijek jako sviđao i koji ima bogatu povijest, divan stadion i igra u Premier ligi, ligi u kojoj sam uvijek želio igrati." rekao je Higuain za službenu stranicu Chelsea.

"Gonzalo je bio naša prva meta u ovom prijelaznom roku i on je igrač koji dolazi s dokazanim učinkom na najvišoj razini. I ranije je sjajno surađivao s trenerom Maurizijem Sarrijem i upoznat je s njegovim stilom igre. Ovaj posao nam nije bilo lako realizirati, jer su umiješani brojni akteri, ali presretni smo zbog toga što smo uspjeli i veselimo se učinku koji će Gonzalo imati na naše rezultate u drugom dijelu sezone." rekla je direktorica Chelsea Marina Granovskaia.

Dolazak Higiaina znači i izvjestan odlazak Alvara Morate, koji bi uskoro trebao postati igrač madridskog Atletica.

.: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN