EuroNogomet, nogometni magazin

Ivan Perišić između Intera i Arsenala

Transfer Ivana Perišića iz Intera u Arsenal činio se još do jučer vrlo izvjesnim, no najnoviji razvoj događaja ne ide mu u prilog, pa bi se u nastavku sezone mogao naći u problemima ukoliko se taj transfer ne realizira, s obzirom na činjenicu da je sam inzistirao na njemu.

Takvim ponašanjem razljutio je trenera Spallettija, koji je rekao kako on neće igrati sve dok traži odlazak i izostavio ga iz momčadi koja je izgubila od Torina proteklog vikenda. Direktor Intera Beppe Marotta rekao je danas kako Arsenal još uvijek nije poslao prihvatljivu ponudu za hrvatskog reprezentativca, a stvari su se dodatno zakomplicirale nakon što je Arsenal na posudbu iz Barcelone doveo Denisa Suareza.

Do kraja prijelaznog roka preostala su još samo dva dana i želi li Arsenal dovesti Perišića morat će brzo reagirati, no postavlja se pitanje jesu li Topnici uopće zainteresirani za njega.

Navijači Arsenala uvjereni su kako Perišić nije rješenje za probleme njihove momčadi, jer oni potječu iz loše obrane, a ne slabog napadačkog kapaciteta, a čini se kako ni sam menadžer Unai Emery nije uvjeren da mu je Perišić potreban.

"Mi pratimo neke igrače, ali ne mogu sa sigurnošću reći koga ćemo dovesti i hoćemo li uopće nekoga dovesti u ovom prijelaznom roku." rekao je Emery, dodavši kako na raspolaganju ima sasvim dovoljno igrača, posebno nakon što se neki trenutno ozlijeđeni igrači vrate u pogon.

Ono što bi Perišiću moglo otvoriti prostor za prelazak na Emirates je mogući odlazak bivšeg njemačkog reprezentativca Mesuta Özila, koji više nije sretan u Londonu, a ni Emery nije prezadovoljan njegovim igrama. Upravo se Inter spominje kao jedna od mogućih Özilovih destinacija, pa je moguća čak i razmjena ili dvostrana posudba do kraja sezone, ali za takvu 'operaciju' vjerojatno je preostalo premalo vremena. Uz to, Özil u Arsenalu ima vrlo visoku plaću, kakvu mu Inter nije u mogućnosti ponuditi.

Ostvari li se Perišićev prelazak u Arsenal, dvadesetdevetogodišnji Omišanin bi sa zaradom od preko milijun eura mjesečno postao najbolje plaćeni hrvatski nogometaš, ali i sportaš uopće.

Usporedi li se Perišićev učinak u dosadašnjem dijelu sezone s trojicom igrača (Özil, Iwobi, Mkhitaryan) koji bi mu bili konkurencija za mjesta u Arsenalu, dođe se do podatka kako je na drugom mjestu kad su u pitanju i golovi i asistencije. Samo je Mkhitaryan zabio više od njegova tri gola (4), dok je samo Iwobi imao više od njegove dvije asistencije (4).

Ipak, uzme li se u obzir minutaža koju su svi spomenuti imali, Perišić je zapravo najmanje učinkovit, jer bilježi po jedan gol ili asistenciju svake 262,8 minute. Özilova tri gola i asistencija dolaze sličnom učestalošću od 242 minute, dok su Iwobi i Mkhitaryan ipak uspješniji. Iwobi zabija ili asistira svakih 189 minuta, dok Mkhitaryan isto čini svakih 168,2 minute.

Što se obrambenog učinka tiče, Özil je upravo zbog nedostatka odgovorne igre pao u nemilost Emerya, a to potvrđuju i brojke: samo 0,7 oduzetih lopti u 90 minuta i 0,1 presjecanje po utakmici su učinak koji ga dovode na začelje ove mini liste. S druge strane, Perišić ima 0,9 oduzimanja lopte i 0,7 presjecanja u prosjeku po utakmici. Mkhitaryan je najbolji u ovom kvartetu s 1,9 oduzimanja i 0,9 presjecanja po utakmici, dok je Iwobijev učinak sličan Perišićevom, s nešto više oduzimanja (1,1), ali manje presjecanja (0,5) po utakmici.

Eventualni dolazak Ivana Perišića u Arsenal značajno će utjecati na izglede Emeryeve momčadi za osvajanjem bodova u sljedećim utakmicama, što uvijek možete provjeriti na adresi www.sportskokladenje24.com, kao i na izglede ove momčadi za ostvarenje plasmana u Ligu prvaka sljedeće sezone

.: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN