EuroNogomet, nogometni magazin

Matthijs de Ligt danas potpisuje ugovor s Juventusom

Mladi nizozemski reprezentativac Matthijs de Ligt stigao je jučer u Torino kako bi danas obavio liječničke preglede i zatim kompletirao 75 milijuna eura vrijedan transfer iz Ajaxa u Juventus.


"Pozdrav Bianconeri, ja sam Matthijs. Doista sam sretan što sam ovdje." poručio je mladi Nizozemac navijačima svog novog kluba putem društvenih mreža.

Stoper koji će sljedećeg mjesta napuniti 20 godina je cijelu dosadašnju karijeru proveo u omladinskoj školi i prvoj momčadi Ajaxa, s kojim je prošle sezone igrao u finalu Lige prvaka.

De Ligt je svojim dobrim igrama, kao i brojni drugi mladi igrači Ajaxa, privukao pozornost brojnih europskih klubova, pa su tako za njega zainteresirani bili Barcelona, Paris Saint-Germain i Manchester United.

Kako piše nizozemski list De Telegraaf, transfer je kasnio s realizacijom 24 sata zbog toga što je Juventus pokušao do iznosa odštete od 75 milijuna eura doći naknadnim plaćanjem bonusa vezanih za broj nastupa, ali u Ajaxu su čvrsto ostali pri fiksnom odštetnom zahtjevu u tom iznosu, iako će se plaćanje obaviti u nekoliko rata.

Kako piše isti list, De Ligt je u pregovorima s Juventusom inzistirao na tome da odštetna klauzula bude uključena i u njegov ugovor s tim klubom. Na kraju je dogovoreno kako će potpisati ugovor na pet godina, a odštetna klauzula u iznosu od 150 milijuna eura će vrijediti tek nakon što proteknu prve tri godine ugovora, točnije od lipnja 2022. godine.
.: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN