EuroNogomet, nogometni magazin

Barcelona dogovorila dolazak Desta iz Ajaxa

Barcelona je postigla dogovor s nizozemskim Ajaxom oko transfera njihovog braniča reprezentativca Sjedinjenih Država Sergina Desta, koji je ovog ljeta bio i na meti europskog prvaka Bayerna.


Detalje donose tv postaja TV3 i dnevnik Diario Sport, koji navode kako će katalonski klub Ajaxu isplatiti odštetu u iznosu od 20 milijuna eura, uz moguće dodatne bonuse u iznosu do pet milijuna eura.

U Barceloni vjeruju kako je Dest najbolja opcija kao zamjena za Nelsona Semeda, čiji je odlazak u Wolverhampton uz odštetu u iznosu od 30 milijuna eura danas i službeno potvrđen.

Devetnaestogodišnji Dest je već upisao tri nastupa za seniorsku reprezentaciju Sjedinjenih Država, iako je cijelo djetinjstvo proveo u Nizozemskoj, a 2018. godine je stigao u omladinsku školu Ajaxa.

Dest je prošle sezone debitirao za seniorsku momčad Ajaxa, za koju je ukupno upisao 36 nastupa i postigao dva gola. Iako može igrati na više pozicija u obrani, njegova je prirodna pozicija desni bek, a upravo je ta pozicija ostala upražnjena u Barceloni Semedovim odlaskom.

.: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN