EuroNogomet, nogometni magazin

Lyon i Milan dogovorili transfer Lucasa Paquete

Francuski prvoligaš Olympique Lyon postigao je s talijanskim Milanom dogovor oko transfera brazilskog nogometaša Lucasa Paquete, koji bi uskoro trebao preseliti u Ligue One.


Dvadesettrogodišnji ofanzivni vezni nogometaš će u Lyon preći uz odštetu u iznosu od dvadeset milijuna eura, nakon što je Milan prošlog tjedna odbio dva milijuna eura manje vrijednu ponudu. Milan bi trebao dobiti i postotak od eventualne buduće prodaje Brazilca.

Brazilčevi predstavnici su već ranije dogovorili osobne uvjete suradnje s Lyonom, te bi on s ovim klubom trebao potpisati petogodišnji ugovor.

Paquetina avantura na San Siru tako je potrajala samo osamnaest mjeseci, u kojima je upisao 44 nastupa, postigavši pri tome samo jedan gol, uz tri asistencije. Podatak da je prije samo godinu i pol dana doveden za čak 38,4 milijuna eura pokazuje da se radilo o vrlo lošoj procjeni tadašnje vodeće garniture u klubu predvođene sportskim direktorom Leonardom.

Ovaj transfer bi mogao biti značajan i za Arsenal, koji već dugo iz Lyona pokušava dovesti Houssema Aouara, a dolaskom Paquete otvorena su vrata i za realizaciju ovog transfera.
.: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN