EuroNogomet, nogometni magazin

Konstantni skandali podižu gledanost u Italiji

Unutar granica ove države talijanski nogomet je zasigurno izblijedio tijekom proteklih godina. Devastirajuci skandal oko namještanja utakmica 2006. god. zasjenio je osvojeno svjetsko prvenstvo iste godine dok su domaca prvenstva postala utrka samo jednog kluba  koji ne pokazuje znake posustajanja vec nekoliko sezona za redom, a upravo tim startom je Inter zapoceo i ovu sezonu.

Ipak dešavanja tijekom nekoliko poslijednjih dana podigla su ponovno interesovanje za talijanski nogomet. Natjecateljski tim iz Sampdorije ispreskakao je nekoliko velikih klubova talijanske lige te se izjednacio na ljestvici sa Nerazzurima. U meðuvremenu Interov gradski suparnik strmoglavo se srušio za razliku od prošle sezone kada su za njega igrali Paolo Maldini, Kaka te trener Carlo Anchelotti. Rossoneri se trenutno nalaze u drugoj polovini tabele nakon što su doživili najlošiji start u povijesti kluba. Brazilski trener Leonardo svoje nade polaže u sunardonjaka Ronaldinha, koji je nedavno dobio veliki poticaj primivši nagradu "Zlatno stopalo" (rezervirano samo za igrace koji imaju preko 29 godina, zbog njihovog znanja te doprinosa samoj igri). Uzevši u obzir Ronaldinhov pad forme osvojenu nagradu su prokomentirali i Talijanski mediji koji se baš i nisu složili oko odabira.

Iako je Ronaldinhovo dostignuce prikupilo poprilicno puno pozornosti, onaj o kome se mnogo više pricalo bio je juvantusov branic Fabio Cannavaro koji je preoteo naslovnice sa svojom naslovnice upetljavši se u najkontroverzniji dogaðaj tjedna. Bivša zvijezda Real Madrida, koja je preuzela kapitensku traku Azzura u obrani naslova Svjetskog Prvaka narednog ljeta, optužena je za konzumiranje droga pod nesretnim okolnostima. Buduci da je koristio lijek protiv moguceg po zdravlje opasnog uboda pcele takav test mu nije trebao biti ni napravljen.

Ipak Fabieve optužbe su odbacene u Ponedjeljak jutro, taman na vrijeme da se proslavi zbog cinjenice da je njegova reprezentacija osigurala prolaz dalje postigavši pogadak u zadnjem minutu susreta. Ono što nije iznenaðujuce je to da je famozni pogodak postigao igrac Fiorentine koji proživljava najbolje trenutke u svojoj karijeri, Alberto Gilardino.

Odjednom, dosadna Talijanska drama se oživljava i postaje tema gotovo svih razgovora. Istina je da su posljednji tjedni bili veoma uzbudljivi za ovu naciju, ipak pitanje je mogu li Talijani ovo nastaviti?

Na današnji dan

Subota, 01 Listopad 1977

Egzibicijskom utakmicom između njegovog tadašnjeg kluba New York Cosmosa i njegovog bivšeg kluba Santosa od nogometa se oprostio jedan od najvećih nogometaša svih vremena, Pele. 

.: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN