EuroNogomet, nogometni magazin

Momcad Francuske amaterske lige trajno izbacena s natjecanja

Nogometni klub je trajno izbacen iz francuske amaterske lige u srijedu nakon što su igraci odbili igrati protiv protivnicke momcadi sastavljene od homoseksualaca. Naime prošli tjedan, klub pod imenom Paris Foot Gay izjavio je kako su njegovi igraci žrtve homofoba kada je klub Creteil Bebel ,sastavljen od igraca pretežito Muslimanske vjerosipovjesti odbio igrati protiv njih.

Francuska amaterska liga je izjavila kako je ta odluka tog kluba rezultirala u automatskom izbacivanju zbog kršenja temeljnog pravila njihove lige.: 'Odbijanje odigravanja susreta zbog diskriminatornog razloga.'

"To jeste trajno iskljucenje, tako da nemaju šanse a ni osnove za povratak, buduci da su i sami znali za posljedice svog postupka." izjavio je predsjednik saveza Jacques Souvenel.


Na današnji dan

Subota, 01 Listopad 1977

Egzibicijskom utakmicom između njegovog tadašnjeg kluba New York Cosmosa i njegovog bivšeg kluba Santosa od nogometa se oprostio jedan od najvećih nogometaša svih vremena, Pele. 

.: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN