EuroNogomet, nogometni magazin

Najstariji nogometni pravilnik prodan za milijun eura

Najstariji nogometni pravilnik pisan davne 1857. godine prodan je na aukciji u londonskom Sothebyu za cak milijun eura, koje su otišle u kasu najstarijeg nogometnog kluba na svijetu, Sheffield FC.

Uprava Sheffielda je odlucila prodati ovaj dio svoje arhive kako bi namaknula financijska sredstva potreba za rad kluba, koji se trenutno nalazi cak sedam rangova ispod engleske Premier lige.

Nogometni Menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri!Pravilnik sadrži brojna pravila koja su i danas dio pravila moderne nogometne igre, kao što su korneri ili indirektni udarci.

Predsjednik Sheffielda Richard Tims je rekao kako je za pravilnik, koj je pisan rukom, postojao veliki meðunarodni interes, koji odražava istinsku popularnost i važnost nogometa šriom svijeta.

Na današnji dan

Srijeda, 29 Svibanj 1985

Tragedija na stadionu Heyselu 1985. bila je jedna od najgorih u povijesti nogometa. U glavnom belgijskom gradu poginulo 39 navijača Juventusa koji su stigli na utakmicu finala Kupa prvaka s Liverpoolom. Više od 600 osoba je ozlijeđeno.

Najčitanije

.: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN