Bivši nogometaš Milana Clarence Seedorf objavio je danas kako prekida igračku karijeru kako bi došao na mjesto trenera ovog kluba, koje je ostalo upražnjeno jučer otkazom Massimilianu Allegriju.

 

Seedorf je posljednje dane igračke karijere provodio u brazilskom Botafogu, s kojim je imao ugovor do kraja sezone, ali uz klauzulu da može otići u svakom trenutku, osim ako prelazi igrati u neki drugi klub.

"Ovdje sam kako bih objavio da nakon 22 godine profesionalne karijere odlazim u igračku mirovinu. To je bila teška odluka, ali zadovoljan sam s onim što sam ostvario u karijeri i s onim što sam napravio ovdje u Botafogu. Sretan sam jer ostavljam momčad kvalificiranu za Copa Libertadores i što ostavljam klub koji je napredovao, posebno kad se radi o mentalnoj snazi i momčadskom duhu." rekao je Seedorf na konferenciji za novinare, na kojoj su bili i predsjednik Botafoga Mauricio Assumpcao i njegova menadžerica Deborah Martin.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Opet se susrećem s ljudima iz Milana. Ovo iskustvo od godinu i pol mi je puno pomoglo da odrastem i pomoći će mi u sljedećem koraku, a to je posao trenera Milana, koji me je uposlio na korektan i elegantan način. Nadam se da će Brazil imati nezaboravno Svjetsko prvenstvo i da brazilska reprezentacija može opravdati svoju reputaciju. Hvala svima." dodao je Seedorf.