Napadač talijanskog prvoligaša Sassuola Domenico Berardi je otkrio kako bi odabrao Liverpool za svoju sljedeću destinaciju, kad bi imao mogućnost birati bilo koji klub na svijetu za nastavak svoje karijere.

Prema pisanju talijanskog sportskog dnevnika Gazzetta dello Sport, Berardi je spreman ovog ljeta proučiti sve ponude koje stignu na njegovu adresu, a prema talijanskim medijima očekuju se one Juventusa, Intera, Milana i Rome prije svih.

"Ako dođe neka ponuda, bila ona iz Milana ili nekog drugog kluba, procijenit ću je zajedno s ljudima iz kluba. A ako zaključimo da je to prava ponuda koju treba prihvatiti bez razmišljanja, reći ću ljudima iz kluba da je prihvaćam.

Kad bih mogao birati, igrao bih u Liverpoolu. Promjena će za mene i dalje biti teška, ali me to više ne plaši, napravio bih to. Moj sljedeći cilj je igrati u Europi, ali u klubu gdje bih imao puno prilike za igru, ako ne baš svaku utakmicu. To mi je prioritet." rekao je Berardi.

Dvadesetčetverogodišnji Berardi je napadač koji može igrati na desnom krilu, kao centralni napadač ili polušpica. U 33 ligaške utakmice ove sezone je postigao sedam golova i četiri asistencije. Iako u posljednjim sezonama nije bilo toliko napadački učinkovit, njegov učinak od 16 ligaških golova u sezoni 2013./14 i 15 golova sezonu kasnije govore kako ima  golgetersku vrijednost.