Predsjednik minhenskog Bayerna Uli Hoeness je odbacio špekulacije o tome kako bi dortmundska Borussia u budućnosti mogla od Bavaraca preuzeti poziciju najpopularnijeg njemačkog kluba izvan države, ukoliko nastavi u domaćem prvenstvu nadjačavati Bayern, kao što je to bio slučaj u dvije protekle sezone.


Hoeness je, naime, uvjeren kako je popularnost Borussie ograničena samo na Njemačku, dok je Bayern globalni brand.

"Ne mislim da nas je Borussia nadmašila u marketinškom smislu. Borussia je više regionalna stvar, dok je Bayern globalni brand. Kad šetate bulevarom u Pekingu i upitate slučajnog prolaznika da imenuje jedan njemački klub, odgovor će uvijek biti Bayern Munchen, a ne Borussia Dortmund." kaže Hoeness.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Borussia nikad neće moći nadmašiti nevjerojatne uspjehe koje smo mi ostvarili u proteklih trideset godina i tradiciju koja dolazi s tim. Da bi Borussia postala popularnija od Bayerna u svijetu, morali bi osvojiti barem deset uzastopnih bundesligaških titula." dodao je Hoeness.

Borussia je u svojoj povijesti osvojila osam bundesligaških titula, dok je Bayern stao na brojci od 22 trofeja njemačkog prvaka.