Prema riječima Karl-Heinz Rummeniggea, predsjednika minhenskog Bayerna, čiju će momčad od ljeta voditi bivši trener Barcelone Josep Guardiola, trenera koji je imao ponude sa svih strana svijeta u München je privukao Bayernov koncept rada, a ne novac.


Guardiola je jučer potpisao trogodišnji ugovor s Bayernom koji počinje vrijediti od 1. srpnja ove godine. Rummenigge tvrdi kako je Guardiola, koji će sutra proslaviti svoj 42. rođendan, odbio puno financijski izdašnije ponude drugih klubova kako bi došao bavarsku prijestolnicu.

"Da se radilo samo o novcu, onda Bayern ne bi imao šanse." kaže Rummenigge.

Guardiola je napustio klupu Barcelone prošlog ljeta i odlučio uzeti jednogodišnji odmor od trenerskog posla. Posljednjih tjedana gomilale su se špekulacije oko toga gdje će od ljeta nastaviti trenersku karijeru, a iako Bayern nije bio jedan od klubova koji su se u tom kontekstu često spominjali, jučer je potpisao ugovor upravo s tim klubom.

"Mislim da je on bio impresioniran našim cjelokupnim konceptom vođenja kluba. Naravno da će i ovdje dobro zarađivati, ali financijski uvjeti nisu bili presudan faktor, jer u tom slučaju on ne bi došao ovdje 1. srpnja. On je bio zadovoljan načinom na koji smo uspostavili svoju financijsku neovisnost." kaže Rummenigge.

Bayern je, bez konkurencije, najbogatiji njemački klub, a nakon što su prošlog ljeta srušili njemački rekord i za 40 milijuna eura doveli španjolskog reprezentativca Javia Martineza, veliki broj aktualnih igrača Barcelone sada će se neizbježno početi dovoditi u vezu s mogućim transferom u München. Bayer ima novca za financiranje još skupih transfera, a ni Rummenigge ne odbacuje takvu mogućnost u ljetnom prijelaznom roku.

"Naravno, on je trener s velikom karizmom i puno je igrača koji bi voljeli raditi s trenerom poput njega." izjavio je Rummenigge na konferenciji za novinare u Münchenu.

Međutim, Rummenigge se želi okrenuti sadašnjosti i pitanja budućnosti ostaviti za ljeto. Guardiola se neće puno pojavljivti u Münchenu sve dok aktualni trener Jupp Heynckess, koji je u prvom dijelu sezone predvodio Bayern do prve pozicije u Bundesligi i mjesta u osmini finala Lige prvaka, ne okonča svoj posao u klubu.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Heynckes će na ljeto otići u mirovinu, a Rummenigge se nada kako će to napraviti u velikom stilu, te da Guardiolin dolazak neće zasjeniti njegov eventualni uspjeh.

"Pep ne želi ometati rad Juppa Heynckessa ove sezone ni na koji način. On će ostati u New Yorku do ljeta. Ne želimo nikakve velike predstave, a ne želi ih ni Pep. Voljeli bismo Juppu, velikom čovjeku, pružiti veličanstven oproštaj." dodao je Rummenigge.

Heynckess je čestitao upravi Bayerna na dovođenju Guardiole, a Rummenigge naglašava kako je to napravljeno tek nakon što je 67-godišnji trener informirao čelnike klubova kako neće produžiti ugovor po završetku sezone.

"Jupp nam je rekao kako želi okončati karijeru. Zbog toga smo počeli intenzivno raditi na dovođenju njegovog nasljednika i započeli pregovore s Guardiolom. On je rekao kako se definitivno vidi kao trener Bayerna i došli smo do dogovora." zaključio je Rummenigge.