Kompletan liječnički tim predvođen ponajboljim europskim stručnjakom za sportsku medicinu, Hans-Wilhelmom Muller-Wohlfahrtom, napustio je minhenski Bayern nakon što ih je trener tog kluba Pep Guardiola optužio da su oni krivi za poraz od Porta u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.


Njemački prvaci od početka ove sezone imaju problema s izostancima ozlijeđenih igrača, a posebno se to osjetilo u posljednjih par tjedana, kad Guardiola nije mogao računati na Arjena Robbena, Francka Riberya, Davida Alabu, Javija Martineza, Bastiana Schweinsteigera i Mehdija Benatiju.

Bayern je u subotnjoj prvenstvenoj utakmici protiv Eintrachta imao samo trojicu igrača na klupi uz rezervnog vratara, a Guardiola je tom prilikom izjavio kako u karijeri nije imao kritičniju situaciju.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


72-godišnji Hans-Wilhelm Muller-Wohlfahrt je nakon odluke o odlasku iz kluba izjavio: "Nakon poraza u utakmici Lige prvaka između Bayerna i Porta, liječničko osoblje je iz neobjašnjivih razloga optuženo za poraz. Povjerenje je narušeno."

Bayernov direktor za odnose s javnošću Markus Horwick je potvrdio kako je ova odluka iznenadila sve u klubu, jer nisu o njoj bili unaprijed obaviješteni.

Inače, ovo nije prvi put da Hans-Wilhelm Muller-Wohlfahrt napušta Bayern zbog nesuglasica s trenerom - u sezoni 2008./2009. otišao je zbog sukoba s Jürgenom Klinsmannom, ali čelnici kluba tada su ga ipak uspjeli nagovoriti na povratak nakon što je Klinsmann napustio klub.