Liječnička služba Barcelone je nakon danas obavljenih pretraga objavila kako će Lionel Messi zbog ozljede zadnje lože koju je jučera zaradio u Parizu propustiti samo sljedeću utakmicu u ligi protiv Mallorce, dok bi trebao biti spreman za uzvrat protiv PSG-a sljedećeg tjedna.


Najbolji strijelac Barcelone je osjetio bol u zadnjoj loži desne noge krajem prvog poluvremena utakmice protiv Paris Saint-Germaina nedugo nakon što je postigao vodeći gol, te ga je na poluvremenu zamijenio Cesc Fabregas.

Sličnu ozljedu Messi je zaradio još prije pet godina, 4. ožujka 2008. godine u susretu protiv Celltica u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, a tad je izvan terena bio punih pet tjedana.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Posljednju ozljedu mišića imao je u studenom 2009. godine, kad se ozlijedio u utakmici protiv Athletic Bilbaa, no tada se radilo o istegnuću butnog mišića lijeve noge, zbog čega je propustio utakmicu Lige prvaka protiv Intera nekoliko dana kasnije, a sličan problem imao je i u ožujku 2011. godine igrajući za reprezentaciju Argentine, no nakon toga nije morao propustiti nijednu utakmicu svog kluba.

Potvrđeno je kako je ozljeda Javiera Mascherana puno teže prirode. Naime, argentinski će reprezentativac zbog ozljede ligamenata koljena s terena izbivati oko šest tjedana.