Vezni nogometaš Barcelone Xavi Hernandez kaže kako su svi u tom klubu već umorni od sage oko Neymarovog transfera, koja se već više od godinu dana provlači kroz medije, a dobila je i sudski epilog.


Neymar je u katalonski klub stigao u ljeto 2013. godine iz Santosa u transferu za koji su u početku iz Barcelone tvrdili kako je vrijedan 57 milijuna eura, da bi nakon toga na površinu počeli izlaziti dokumenti koji su pokazali kako je iznos zapravo blizu 95 milijuna eura.

Detalji transfera su tako postali predmetom istrage španjolske porezne uprave, kao i tužiteljstva, a to je bio i povod zbog kojeg je klub napustio bivši predsjednik Sandro Rosell.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Rosella je na mjestu predsjednika naslijedio Josep Maria Bartomeu, koji se danas pojavio na sudu kako bi svjedočio u ovom slučaju.

"Priče oko Neymarovog transfera se razvlače sad već više od godinu dana i umorni smo od toga. To je teško pitanje za sve. Ne sviđaju nam se ti problemi izvan terena i bilo bi dobro da slučaj bude zatvoren što je prije moguće. Prije nekoliko dana sam razgovarao s predsjednikom i obojica smo se složili da je situacija neugodna za sve u klubu, ali tako je kako je i moramo to izdržati." rekao je Xavi za Radio Catalunya.{adselite}