Dan nakon što je klupu njihove momčadi napustio Marcelino, uprava Villarreala je za njegovog nasljednika na trenerskoj poziciji imenovala bivšeg trenera Getafea, Frana Escribu.


Pedesetjednogodišnji trener, koji je klupu Getafea napustio u travnju, je potpisao ugovor na razdoblje od godine dana, a prvi ispit bit će mu prva utakmica dodatnih kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Monaca u srijedu.

"Jako je važno da se klub kvalificira u grupnu fazu Lige prvaka. Atmosfera u svlačionici je dobra i unatoč izostancima nekih igrača vjerujem da imamo šansu proći u grupnu fazu." rekao je Escriba na predstavljanju novinarima.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Escriba je kao nogometaš bio član Valencije, iako nikad nije upisao nijedan službeni nastup za taj klub, a trenersku karijeru je počeo u omladinskoj školi tog kluba 2002. godine. Nakon toga je bio pomoćnik Quique Sanchez Floresu u Valenciji, Getafeu, Benfici i madridskom Atleticu između 2004. i 2011. godine, a prvi samostalan trenerski posao je dobio u drugoligašu Elcheu u lipnju 2012. godine. Nakon što je tu momčad uveo u Pimeru, odradio je još jednu sezonu u tom klubu, a onda prošlog ljeta preselio na klupu Getafea.