Engleski reprezentativac Theo Walcott kaže kako razlog njegovog odugovlačenja oko potpisivanja novog ugovora s Arsenalom nisu financijske nego nogometne prirode. Naime, Walcott želi ostati u Arsenalu, ali uz obećanje da će igrati na poziciji napadača, a ne više krila.


23-godišnji nogometaš želi jasno dati do znanja kako ne želi biti jedno u nizu velikih imena Arsenala koji su nakon što su stekli reputaciju u tom klubu otišli dalje za novcem, te da je njegova želja još dugo ostati u tom klubu.

"Ja nisam osoba koja trči za novcem. Radi se o nogometu. Ja sam svoje odluke uvijek donosio isključivo zbog nogometa." rekao je Walcott.

"Novac na mene ne utječe. Radi se o tome da mi se da povjerenje u napadu. Doveden sam kao napadač i vrijeme je da zaigram na toj pozicjii. Naučio sam igrati na krilu. Kad pogledate na ono što sam napravio prošle godine, mislim da mogu i više od toga. Nadam se da ću dobiti takvu priliku, jer je očajno želim."

Nakon što je ove sezone od prve minute započeo samo jednu utakmicu, Walcott je priznao kako je frustriran zbog toga, te smatra kako to ne može biti iz nogometnih razloga, s obzirom na to kako je odigrao prošlu sezonu. Stoga se nada kako će već u sutrašnjoj kup utakmici protiv Coventrya dobiti priliku, i to u napadu.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Ne radi se o formi, jer sam prošle sezone igrao veliki broj utakmica i imao veliki broj asistencija za Robina i postigao puno golova. Nadam se da ću dobiti priliku igrati u napadu, jer znam što tamo mogu napraviti. Odluka je na menadžeru i ja ću je uvijek poštovati, ali mogao bih dobiti priliku igrati u napadu u srijedu - to bi bila lijepa gesta. Igrat ću na bilo kojoj poziciji za momčad, ali vrijeme je da dobijem priliku igrati u napadu. Volim postizati golove i volim igrati."

Dok su mnogi igrači posljednjih godina napustili Arsenal kako bi zarađivali više novca, Walcott kaže kako to nije njegova namjera.

"Kad sam tek došao u Arsenal, imao sam i drugih ponuda koje sam odbio. Ovog ljeta je također bilo prilika koje sam mogao iskoristiti i da se radi samo o novcu, otišao bih. I dalje živim izvan grada i tako mi se sviđa - želim biti ono što jesam. Volim raditi normalne stvari, šetati psa, provoditi vrijeme s Mel i obitelji... Uvijek sam želio ostati. Nadam se da će nešto biti dogovoreno, a ako ne bude, bit ću razočaran, ne mogu lagati. Bila bi to šteta, ali morate jednostavno krenuti dalje i prihvatiti to. Nadam se da ćemo doći do dogovora, jer volim ovaj klub, volim igrati za menadžera, za momčad. Ali treba vremena, to je jedna od onih stvari koje se ne događaju preko noći.  Pregovori oko mog posljednjeg posljednjeg ugovora su trajali šest mjeseci. To je postepeni proces." zaključio je Walcott.