Nakon što je proteklog ljeta iz njemačkog bundesligaša Werdera preselio u Chelsea, Marko Marin se nije previše naigrao na Stamford Bridgeu. Utjecala je na to i njegova ozljeda na početku sezone, kao i turbulencije u stručnom stožeru, no on je uvjeren kako će njegovo vrijeme doći.


Dvadesetčetverogodišnji nogometaš je uvjeren kako nije pogriješio kad je prošlog ljeta odabrao Chelsea, iako je svakako mogao ostati u Njemačkoj, gdje je već bio dokazan, a na taj način bi vjerojatno zadržao i mjesto u njemačkoj reprezentaciji.

Marin je ove sezone započeo samo pet utakmica, a još jedanaest puta je ulazio s klupe, uglavnom u samim završnicama utakmica, ali on odbacuje mogućnost nove promjene sredine na kraju sezone.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Moja karijera u Chelseau se ne može ocjenjivati nakon ovako kratkog razdoblja. Ozljeda koju sam imao mi je stvorila probleme u radu, ali u posljednjih nekoliko utakmica kad sam ulazio s klupe sam pokazao da mogu pratiti ritam. Sad mi treba veća minutaža i konstantnost, tako da mogu dostići svoj puni potencijal. Ni malo ne žalim zbog dolaska ovdje, moje vrijeme će doći." rekao je Marin za Eurosport.

"Bilo je nekih upita iz Bundeslige, Španjolske, Italije i Rusije, ali Rafael Benitez mi je osobno rekao da ću dobiti svoju priliku, te da u klubu vjeruju u mene i u moje kvalitete. Ozljeda me je izbacila iz stroja na tri mjeseca, rezultati su ispočetka bili dobri i to mi je otežalo put do momčadi. Druga stvar je promjena menadžera, a treća uobičajeno razdoblje aklimatizacije - svima treba određeno vrijeme za prilagodbu na novi klub i novu državu. London kao grad je fantastičan. Smjestio sam se dobro i osjećam se ugodno ovdje. Za sportske točke gledišta, imao sam nekih problema zbog ozljede, ali situacija se polako popravlja." dodao je Marin.