Iako španjolski mediji tvrde kako je njegov prelazak u madridski Real praktički sigurna stvar, belgijski reprezentativac Eden Hazard kaže kako će o svojoj budućnosti odlučiti tek na kraju sezone.

Dvadesetosmogodišnji veznjak s londonskim Chelseaem ima ugovor do kraja sljedeće sezone, a i sam menadžer Mauricio Sarri nedavno je priznao kako će ga biti teško zadržati na Stamford Bridgeu.

"Koncentriran sam samo na Chelsea. Imamo još mjesec dana za igrati, borba za prva četiri mjesta je tu, za osvajanje Europa lige. Mislim da je navijačima najvažnije kad me vide na terenu da vide kako sam glavom u Chelseau. A nakon toga ćemo vidjeti." rekao je Hazard za ESPN FC.

"Dvije godine neigranja u Ligi prvaka je teško za igrače, ali i za klub - Chelsea mora igrati svake godine u Ligi prvaka, ali teško je jer nismo mi jedina momčad koja pokušava igrati Ligu prvaka. Ali zbog toga u ovom trenutku činimo sve što možemo kako bismo ostali među prve četiri momčadi u ligi." dodao je Hazard.

I Hazardov suigrač Gonzalo Higuain vjeruje kako će Chelsea teško 'promijeniti želju' igrača za prelaskom u madridski Real. Argentinac je za Real igrao od 2007. do 2013. godine, a dao je naslutiti kako bi Hazard mogao postati igrač madridskog kluba već ovog ljeta.

"Što vam mogu reći? To su stvari koje se tiču čelnika kluba i želja igrača, a kad igrač ima želju za odlaskom, teško je promijeniti mu mišljenje. On je jedan od najboljih igrača na svijetu i jasno je da ga je sjajno imati u svojim redovima kad je na ovakvoj razini, kad vam donosi golove i bodove. Ono što je najvažnije je Edenova i odluka uprave. Ja tu ne mogu napraviti ništa. Život u Madridu? Nije se raspitivao kod mene o tome, ali ako je to ono što će ga učiniti sretnim, ja mu želim sve najbolje. Ja se ipak nadam da će ostati." rekao je Higuain, čija budućnost u Chelseau također nije izvjesna, s obzirom da postoji mogućnost da londonski klub na kraju sezone ne otkupi njegov ugovor od Juventusa.