Legenda Manchester Uniteda Bryan Robson vjeruje kako portugalski trener Jose Mourinho ima sve potrebne kvalifikacije postati nasljednikom Alexa Fergusona na mjestu menadžera ovog kluba.

Ferguson je nedavno proslavio svoj sedamdeseti roðendan i 25. godišnjicu od dolaska na klupu Manchester Uniteda, no za sada ne pokazuje nikakve znakove usporavanja, te ne daje dojam nekoga tko razmišlja o skorom odlasku u mirovinu.

Zbog toga Robson, Fergusonov nekadašnji kapetan momcadi, ne mislim da su u klubu uopce razmišljali o imenu njegovog moguceg nasljednika. Ali Robson je svjestan kako ce doci vrijeme kada ce se uprava kluba morati pozabaviti tim pitanjem, te smatra kako bi trener madridskog Reala bio pravo rješenje.

Bivši kapetan engleske reprezentacije je govoreci na Soccerex forumu održanom u Manchesteru rekao: "Što se mene tice i iz onoga što znam u Manchester Unitedu, vjerujem da oni ne razmišljaju za sada o novom menadžeru. Kako zamijeniti Alexa Fergusona? To je gotovo nemoguce. Ali jednog dana ce to morati napraviti i Mourinho je definitivno jedan od onih koji bi trebali biti na vrhu popisa. Njegovi rezultati govore sami za sebe."

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

Osim Mourinha, koji je osvajao Ligu prvaka s Portom i Interom, Robson vjeruje kako United ima prikladnih kandidata i u svom bližem okruženju. Robson je impresioniran poslom koji odraðuju Fergusonovi pomocnici Mike Phelan i Rene Meulensteen i kaže kako bi i njih uzeo u razmatranje kao moguce opcije.

"Tko god doðe na tu poziciju imat ce svoje opcije i ideje, ali zbog uspjeha koje je United imao tijekom posljednjih dvadeset godina, ne možete jednostavno doci i izmijeniti sve i pokušati ponovno izgraditi iz temelja onako kako mislite da bi trebalo biti. Kako to možete napraviti nakon ovoliko uspjeha? Zašto ne bi Mike Phelan i Rene preuzeli voðenje momcadi od Alexa kad on odluci otici. To se nikada ne spominje, ali oni znaju kako stvari funkcioniraju." dodao je Robson.