Engleski premierligaš Manchester United će ovog ljeta vjerojatno biti prisiljen prodati francuskog reprezentativca Paula Pogbu, nakon što je on odbio ponudu za potpisivanje novog ugovora vrijednog preko 50 milijuna eura.


Pogba se 2016. godine iz Juventusa vratio u Manchester United, a njegov drugi mandat u ovom klubu obilježen je promjenjivom formom, ozljedama i špekulacijama oko mogućeg odlaska. S obzirom da mu aktualni ugovor istječe sljedećeg ljeta, u upravo Uniteda su se željeli osigurati potpisivanjem novog, ali čini se kako od toga na kraju neće biti ništa.

Na vijest oko Pogbine moguće dostupnosti su već reagirali u Paris Saint-Germainu, koji je za njega spreman ponuditi odštetu u iznosu od oko 50 milijuna eura, što je ipak nešto manje od onoga čemu se u slučaju prodaje nadaju u Unitedu.

Manchester United će u svakom slučaju izgubiti veliki novac na Pogbi, s obzirom na to da su ga Juventusu prije pet godina platili gotovo 100 milijuna eura, ali čini se kako su se pomirili s tim da će ga na kraju morati prodati u pola cijene ili na kraju ostati bez ikakve odštete.

Iz madridskog Reala su ranije javno govorili kako bi voljeli vidjeti dvadesetosmogodišnjeg veznjaka u svojim redovima, ali s odlaskom njegovog sunarodnjaka Zinedinea Zidanea i financijskim poteškoćama u klubu njihov je entuzijazam malo splasnuo. Ipak, poznato je kako je Raphael Varane blizu prelaska upravo u redove Manchester Uniteda, pa bi dva kluba mogla dogovoriti svojevrsnu razmjenu francuskih reprezentativaca.