Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i vezni nogometaš madridskog Reala Luka Modrić priključio se nizu aktivnih i bivših nogometaša koji su iskazali svoje protivljenje ideji da se Svjetsko prvenstvo u nogometu igra svake dvije godine.


Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino i njegov savjetnik Arsene Wenger čvrsti su u namjeri da uvjere nogometnu javnost kako je igranje Svjetskog prvenstva svake dvije godine pozitivna stvar za nogomet, ali rijetki su oni koji su ih spremni podržati.

Iz FIFA-e su jučer najavili kako planiraju održati sastanak sa izbornicima svih svjetskih reprezentacija kako bi ih uvjerili u genijalnost svoje kontroverzne ideje, ali mala je vjerojatnost da će u tome uspjeti, a iz europske i južnoameričke nogometne federacije UEFA-e i CONMEBOL-a već su iskazali svoje jasno protivljenje ovoj ideji, protiv koje je i Međunarodni Olimpijski Odbor.

Tridesetšestogodišnji Modrić je bio vrlo jasan: "Ne vidim svrhu igranja Svjetskog prvenstva svake dvije godine. Svjetsko prvenstvo je posebno baš zbog toga što se igra svake četiri godine i zbog toga što mu se svi toliko vesele. Ne bih volio vidjeti da se Svjetsko prvenstvo igra svake dvije godine, ali nas nogometaše ionako nitko ništa ne pita. Oni pokušavaju napraviti neke stvari bez da pitaju igrače ili trenere što misle o tome. Vidjet ćemo što će se dogoditi s ovim, ali ja ne mogu zamisliti da se to provede u djelo." rekao je Modrić na konferenciji za novinare pred utakmicu Lige prvaka protiv Shakhtara.