Engleski premierligaš Manchester United je s dortmundskom Borussiom dogovorio iznos odštete za transfer engleskog reprezentativca Jadona Sancha, što otvara vrata realizaciji ovog transfera, s obzirom da su osobni uvjeti suradnje s igračem već ranije dogovoreni.


Dogovoreni su svi detalji financijske strukture transfera, koji će biti vrijedan oko 85 milijuna eura, što je oko 15 milijuna eura manje od početne cijene koju je istaknula Borussia, ali i čak 40 milijuna eura manje u odnosu na njegovu procijenjenu vrijednost prošlog ljeta.

Sancho s Borussijom ima ugovor do ljeta 2023. godine, a u njemačkom klubu nisu željeli riskirati mogućnost da uđe u posljednju godinu ugovora bez produljenja suradnje, pa su odlučili ovog ljeta inkasirati novac koji će im omogućiti dovođenje novih pojačanja.

Čelnici ovog kluba već su u potrazi za novim igračima, a kao prve mete ističu se nogometaši nizozemskog PSV-a Donyell Malen i Noni Madueke, koje već odavno pozorno skautiraju.

Dio novca od odštete za dvadesetjednogodišnjeg engleskog reprezentativca, koji bi trebao biti službeno predstavljen na Old Traffordu nakon završetka Europskog prvenstva, otići će i Unitedovom gradskom rivalu Manchester Cityu, u čije je redove 2015. godine stigao iz Watforda, budući da je prilikom odlaska u Dortmund dvije godine kasnije u ugovor o transferu stavljena klauzula o postotku novca od budućeg transfera.

Sancho je u Borussiji vrlo brzo postao jedan od ključnih igrača, postigavši 50 golova u 137 nastupa za ovaj klub.