Oleksandr Zinchenko

Nakon što su iz Manchester Citya doveli brazilskog napadača Gabriela Jesusa, u Arsenalu sada pokušavaju iz istog kluba dovesti i ukrajinskog reprezentativa Oleksandra Zinchenka.


Dvadesetpetogodišnji nogometaš u Manchester Cityu uglavnom igra na poziciji lijevog beka, dok ga se u reprezentaciji Ukrajine puno češće može vidjeti na poziciji u sredini terena. Menadžer Arsenala Mikel Arteta dobro ga poznaje iz vremena dok je radio kao pomoćnik Pepa Guardiole u Manchester Cityu i uvjeren je kako bi on bio pravo pojačanje za njegovu momčad.

Kako piše The Athletic, u Manchester Cityu su otvoreni za mogućnost prodaje, ukoliko Arsenal bude spreman platiti odgovarajuću odštetu, dok u isto vrijeme žele na njegovo mjesto dovesti Marca Cucurellu iz Brightona.

Kako piše Fabrizio Romano, ukoliko ne bude postignut dogovor s Manchester Cityem oko Zinchenka, alternativa je Sergio Gomez iz Anderlechta, dok bi dolazak bilo kojeg od njih dvojice značio odlazak Nuna Tavaresa, za kojega je zainteresiran Marseille.