Inigo Martinez

Aston Villa je navodno zainteresirana za potpis iskusnog španjolskog braniča Iniga Martineza. Prema izvješću Eldesmarquea, 31-godišnji branič bit će slobodan igrač na kraju sezone, a jure ga Atletico Madrid i Aston Villa.


Branič Athletic Cluba iz Bilbaa mogao bi se pokazati kao solidna besplatna akvizicija, a ostaje za vidjeti može li se Unai Emery oduprijeti konkurenciji drugih klubova i osigurati njegove usluge.

Nije tajna da će Aston Villa morati pojačati obrambene redove, a Inigo Martinez bi se mogao pokazati kao nadogradnja za igrače poput Tyronea Mingsa. Osim ove kvalitete kao branič, može igrati i na poziciji središnjeg beka, kao i na poziciji lijevog beka. Njegova svestranost bit će dodatni bonus.

Martinez ima iskustvo i kvalitetu da napreduje u engleskom nogometu i bio bi izvrstan dodatak za povoljnu cijenu. Potpisivanje ugovora s igračem njegove kvalitete bez odštete bio bi sjajan posao za Villu.

31-godišnjak je već dokazao svoje kvalitete u španjolskoj ligi i mogao bi biti otvoren za isprobavanje novog izazova u ovoj fazi svoje karijere. Prelazak u Aston Villu mogao bi biti primamljiv izazov za njega, a momčad Premier lige mu sigurno može ponuditi i unosan ugovor.

Ipak, neće mu moći ponuditi europski nogomet kao nekim drugim njegovim udvaračima.