Engleski premierligaš Liverpool ponudio je Brightonu rekordnu odštetu za jedan britanski transfer u iznosu od čak 127 milijuna eura za dvadesetjednogodišnjeg ekvadorskog veznog nogometaša Moisesa Caiceda.


Caicedo je dugo ovog ljeta bio na meti Chelsea, koji je za njega poslao čak četiri službene ponude, ali na kraju se u sve umiješao Liverpool, koji je ranije pokušavao dovesti Romea Laviju iz Southamptona i s jednom ponudom riješio sve dvojbe čelnika Brightona. Ukoliko bi se ostvario, ovaj transfer bi bio najskuplji u povijesti Premier lige, te bi nadmašio iznos od 124 milijuna eura, koliko je upravo Chelsea platio za Enza Fernandeza u siječnju ove godine.

Chelsea bi se u tom slučaju okrenuo pokušaju dovođenja Lavije iz Southamptona. Međutim, ekvadorski reprezentativac odbio je uopće pregovarati s predstavnicima Liverpoola oko osobnih uvjeta suradnje, te je čelnicima Brightona rekao kako je zainteresiran isključivo za transfer u Chelsea, te se sada očekuje da londonski klub pošalje i svoju petu ponudu.