Zbog sukoba navijača za vrijeme prvog susreta 4. pretkola Europa lige između grčkog PAOK-a i austrijskog Rapida disciplinska komisija europske nogometne federacije UEFA-e danas je oba kluba izbacila iz daljnjeg natjecanja.


PAOK i Rapid su također kažnjeni zabranom sudjelovanja u europskim natjecanjima u sljedećih pet godina, ali ta je kazna uvjetna i aktivirat će se samo u slučaju da se slični incidenti ponove u sljedeće tri godine.

PAOK je kažnjen zbog neprimjerenog ponašanja navijača, nereda na tribinama, ulaska navijača na teren, paljenja baklji i njihovog ubacivanja na tere, te nedovoljne organizacije susreta. Rapid je kažnjen zbog neprimjerenog ponašanja navijača, nereda na tribinama, te paljenja i ubacivanja pirotehničkih sredstava na teren.

PAOK će sljedeće tri europske utakmice igrati pred praznim tribinama, a grčki je klub i novčano kažnjen sa 150.000 eura.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Bečki Rapid je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 75.000 eura, te sljedeću europsku utakmicu mora igrati pred praznim tribinama.

Zanimljivo je kako se nijedna od ovih kazni neće primjenjivati na uzvratni susret ovih dviju momčadi u Beču, koji je na rasporedu u četvrtak. PAOK je prvu utakmicu dobio rezultatom 2:1.

Dva kluba imaju rok od tri dana za ulaganje žalbe na ovu odluku, tako da će klub koji izbori pobjedu u dva susreta morati čekati odluku žalbene komisije kako bi doznao hoće li igrati u grupnoj fazi Europa lige ove sezone ili ne.

{youtube}8f9HDkZHRvE{/youtube}