Finale Europskog prvenstva u nogometu 2024. godine odigrat će se na Olimpijskom stadionu u Berlinu, odlučio je u utorak u Beču izvršni komitet europske nogometne organizacije UEFA.

Menadžer Manchester Uniteda Ralf Rangnick imenovan je danas izbornikom austrijske nogometne reprezentacije, potvrđeno je iz tamošnjeg nogometnog saveza. Ugovor je potpisan na rok od dvije godine, s mogućnošću automatskog produljenja za još dvije ukoliko izbori plasman na Europsko prvenstvo 2024. godine.

Južnoameričke reprezentacije predvođene Brazilom i Argentinom vjerojatno će se od 2024. godine priključiti UEFA-inoj Ligi Nacija, otkrio je dopredsjednik UEFA-e Zbigniew Boniek, a to su potvrdili i neki drugi izvori iz europske i južnoameričke nogometne konfederacije.

Ronald Koeman će naslijediti Louisa van Gaala na poziciji izbornika nizozemske nogometne reprezentacije nakon ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, potvrđeno je danas službeno iz nizozemskog nogometnog saveza.

Danas je održan ždrijeb skupina trećeg izdanja Lige nacija, a najzanimljivije će svakako biti u elitnoj grupi A3, u kojoj će se uz osvajače i finaliste prošlog europskog prvenstva, Italiju i Englesku, naći i višestruki svjetski prvaci Njemci.

U glavnom gradu Katara, Dohi, danas je obavljeno izvlačenje skupina Svjetskog prvenstva u nogometu, koje će se igrati u studenom i prosincu ove godine. Reprezentacija Hrvatske će igrati u skupini s Belgijom, Marokom i Kanadom.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić i izbornik hrvatske A reprezentacije Zlatko Dalić dogovorili su produljenje uspješne suradnje te je srebrni izbornik potpisao novi ugovor koji ga veže sa Savezom do UEFA Europskog prvenstva 2024. godine.

Polufinalna utakmica dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru između Škotske i Ukrajine, koja je trebala biti igrana 24. ožujka, odgođena je na zahtjev ukrajinskog nogometnog saveza zbog ruske agresije na tu državu.

Izvučeni su parovi dodatnih kvalifikacija europske zone za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, koje će se igrati na proljeće sljedeće godine. Ono što je izvjesno jeste kako barem jedna od reprezentacija iz dvojca Portugal i Italija neće na svjetsku smotru nogometa, budući da ih je ždrijeb spojio u istu grupu.

Potkategorije