Reprezentativci Njemačke

Nogometna velesila Njemačka posljednjih godina posrće, i to se već vidi u padu interesa domaće javnosti za reprezentaciju, od koje se desetljećima unatrag očekuje samo borba za sam vrh.

Luis Enrique

Španjolski nogometni savez je danas raskinuo suradnju s dosadašnjim izbornikom njihove nacionalne reprezentacije Luisom Enriqueom, kojemu je tako presudio loš rezultat na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje su u osmini finala izbačeni od Maroka nakon izvođenja jedanaesteraca.

Ronald Koeman će naslijediti Louisa van Gaala na poziciji izbornika nizozemske nogometne reprezentacije nakon ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, potvrđeno je danas službeno iz nizozemskog nogometnog saveza.

UEFA-ina radna grupa koja se bavi proučavanjem poštovanja ljudskih prava u Kataru, domaćinu ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u nogometu, je objavila kako je došlo do značajnog poboljšanja u poštovanju ljudskih prava u toj zemlji, iako još ima puno prostora za napredak.

U glavnom gradu Katara, Dohi, danas je obavljeno izvlačenje skupina Svjetskog prvenstva u nogometu, koje će se igrati u studenom i prosincu ove godine. Reprezentacija Hrvatske će igrati u skupini s Belgijom, Marokom i Kanadom.

Finale Europskog prvenstva u nogometu 2024. godine odigrat će se na Olimpijskom stadionu u Berlinu, odlučio je u utorak u Beču izvršni komitet europske nogometne organizacije UEFA.

Polufinalna utakmica dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru između Škotske i Ukrajine, koja je trebala biti igrana 24. ožujka, odgođena je na zahtjev ukrajinskog nogometnog saveza zbog ruske agresije na tu državu.

Menadžer Manchester Uniteda Ralf Rangnick imenovan je danas izbornikom austrijske nogometne reprezentacije, potvrđeno je iz tamošnjeg nogometnog saveza. Ugovor je potpisan na rok od dvije godine, s mogućnošću automatskog produljenja za još dvije ukoliko izbori plasman na Europsko prvenstvo 2024. godine.

Južnoameričke reprezentacije predvođene Brazilom i Argentinom vjerojatno će se od 2024. godine priključiti UEFA-inoj Ligi Nacija, otkrio je dopredsjednik UEFA-e Zbigniew Boniek, a to su potvrdili i neki drugi izvori iz europske i južnoameričke nogometne konfederacije.

Potkategorije