Kao i na svim dosadašnjim europskim smotrama nogometa, i na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u nogometu koje se igra u Njemačkoj, igrat će se sa službenom loptom proizvođača Adidas, koja nosi naziv ‘Fusballliebe’, ili u prijevodu "Ljubav prema nogometu".

Europsko prvenstvo češće nam servira iznenađenja od svjetskih nogometnih smotri. Ove godine također postoji nekoliko reprezentacija iz drugog plana koje se nadaju osvajanju trofeja.

Nakon nevjerojatne drame Hrvatska je poražena od Španjolske u finalu Lige nacija. Sve je završilo izvođenjem jedanaesteraca, a od hrvatskih igrača promašili su Lovro Majer i Bruno Petković. Kod Španjolaca je promašio Laporte. 

Prema izvješćima španjolskih medija, Real Madrid i Barcelona mogli bi dobiti zabranu igranja u Ligi prvaka zbog pokušaja španjolske vlade da se umiješa u vođenje Španjolskog nogometnog saveza. Jose Manuel Rodriguez-Uribes, predsjednik španjolskog Vrhovnog sportskog vijeća, nedavno je poslao pismo UEFA-i i FIFA-i objašnjavajući zašto se Vlada morala uključiti u borbu nacionalnog Saveza protiv optužbi za korupciju.

Izabranici Zlatka Dalića još su jednom ispisali povijest hrvatskog nogometa, osiguravši plasman u svoje prvo finale Lige nacija, u trećem izdanju tog europskog natjecanja.

Njemačka nogometna reprezentacija na posljednja dva velika natjecanja doživjela je gorka razočaranja. Iako su dobri nastupi pred domaće Europsko prvenstvo probudili euforiju, većina navijača njemačke reprezentacije ipak ne očekuje ponavljanje “bajke iz 2006.” i osvajanje titule.

Zajednička kandidatura Ujedinjenog Kraljevstva i Irske, te kandidatura Turske jedini su preostali u utrci za organizaciju Europskog prvenstva u nogometu 2028. godine, potvrđeno je službeno iz europske nogometne asocijacije UEFA-e.

Krovna svjetska nogometna organizacija FIFA je danas službeno predstavila najvažnije podatke vezane uz Svjetsko prvenstvo 2026. godine, odnosno sustav odigravanja utakmica, raspored, kao i domaćine najvažnijih utakmica.

Andrej Kramarić

Hrvatska nogometna reprezentacija prošlog je tjedna pomalo razočaravajućim remijem otvorila kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj. Wales je "Vatrenima" uzeo dva boda na Poljudu, što je bilo kontra prognozama kladionica kao što je Bet365. Nije ovo prvi put da na slab način naši nogometaši otvaraju kvalifikacijski ciklus.

Subcategories