Nakon istrage koju je disciplinska komisija UEFA-e provela zbog nereda koje su navijači Lazia izazvali za vrijeme utakmie Europa lige protiv Borussie iz Mönchengladbacha talijanski je klub kažnjen kaznom igranja dvije europske utakmice pred praznim tribinama.


Talijanski klub je kažnjen zbog toga što su njegovi navijači palili baklje, rasistički vrijeđali protivničke igrače, a klubu je zamjerena loša organizacija utakmice koju je Lazio dobio rezultatom 2:0 i tako s ukupnih 5:3 prošao u osminu finala.

Lazio će tako 14. ožujka protiv Stuttgarta odraditi prvu od dvije utakmice kazne, a klub je uz to kažnjen i novčanom kaznom u iznosu od 40.000 eura.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Fenerbahce će ponovno igrati pred praznim tribinama, nakon što su njihovi navijači za vrijeme utakmice protiv BATE Borisova ubacivali baklje na teren i tribine izvan stadiona, budući da je taj klub već ranije imao istu kaznu. K tome, turski je klub kažnjen i novčanom kaznom u iznosu od 60.000 eura, te će biti izbačen iz sljedećeg europskog natjecanja za koje se kvalificira ukoliko se sličan incident ponovi u sljedeće dvije godine.

Što se Lige prvaka tiče, napadač Paris Saint-Germaina Zlatan Ibrahimović je kažnjen suspenzijom u trajanju od dvije utakmice, dok je odbijena žalba Schalkea na nastup Didiera Drogbe za Galatasaray.