U finalu ovogodišnjeg izdanja Europa lige igrat će Benfica, koja je u Torinu sačuvala prednost protiv Juventusa, i Sevilla, koja je golom u posljednjim trenucima susreta na gostovanju kod Valencije izborila prolaz dalje, nakon što su domaći zamalo još jednom napravili veliki preokret.

 

 

Juventus i Benfica su dobrim dijelom utakmice igrali pod vrlo jakim pljuskom, no ni u takvoj situaciji obrana Benfice nije nijednom pokleknula pod pritiskom domaće momčadi, kojoj nije pomoglo ni igranje s igračem više posljednjih pola sata, kao ni s dva igrača više u osam minuta sudačke nadoknade.


Gosti su, naime, ostali s igračem manje u 67. minuti kada je drugi žuti karton dobio Perez, a na samom početku sudačke nadoknade Garay je nehotice dobio nogom u glavu od strane Paula Pogbe, pa je s terena iznesen na nosilima.


Za Benficu u finalu neće moći igrati Perez zbog crvenog kartona, Salvio zbog drugog žutog, kao ni Lazar Marković, koji je dobio crveni karton zajedno s Mirkom Vučinićem zbog međusobnog koškanja dugo nakon što je otišao na klupu za rezervne igrače.


Valencia je protiv Seville bila na pragu još jednog velikog preokreta. Golovima Feghoulija i Jonasa u prvom poluvremenu su poravnali rezultat iz prvog susreta, a u 70. minuti je Mathieu povisio na 3:0.


Kada se činilo da će u finale Valencia, Stephane M'Bia je u posljednjim trenucima susreta ipak u finale odveo Sevillu.

 

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

 

 

1/2 finale Europa lige:

Juventus - Benfica 0:0 (ukupno 1:2)
Valencia - Sevilla 3:0 (ukupno 3:2)