Francuska policija bila je prisiljena upotrijebiti suzavac i gumene metke kako bi okončala sukobe između navijača Lillea i engleskog premierligaša Evertona pred večerašnju utakmicu između ova dva kluba u okviru trećeg kola Europa lige.


Sukob su izazvali navijači Evertona, prema kojima je bila i usmjerena intervencija policije na glavnom gradskom trgu u Lilleu. Prema prvim vijestima, najmanje jedan gostujući navijač pogođen je gumenim metkom.

Iz engleskog su kluba putem društvenih medija pozvali svoje navijače da izbjegavaju centar grada, a predstavnici kluba istražuju zašto je policija upotrijebila silu.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Iz Francuske za sada stižu različite informacije, pa dok jedni izvori tvrde kako je policija reagirala nakon što su se dvije skupine navijača sukobile bacajući čak i staklene boce jedni na druge, drugi izvori kažu kako je na trgu sve do dolaska policije vladala prijateljska atmosfera.

Inače, jučer je skupina navijača Evertona napadnuta u jednom kafiću u gradskom središtu Lillea, a ukupno se večeras na utakmici u gradu na sjeveru Francuske očekuje čak do 15.000 navijača engleskog kluba.