Iako odnos između Cristiana Ronalda i Lionela Messija, kao dvojice najboljih nogometaša današnjice, mnogi vide kao jedno od najvećih rivalstava u svijetu nogometa, njih dvojica to nikada nisu naglašavali, a Ronaldo je nakon jučerašnje pobjede njegovog Juventusa na gostovanju kod Barcelone izjavio kako rivalstvo između njih nikad nije ni postojalo.


Prije početka susreta Ronaldo i Messi su se srdačno pozdravili na centru terena, a utakmica je otišla na stranu Portugalca, koji je postigao dva gola, dok je Messijevih sedam udaraca u okvir gola gostiju zaustavio iskusni Gianluigi Buffon.

Juventusu je prije posljednjeg kola za preskakanje Barcelone na ljestvici i osvajanje prvog mjesta u skupini trebala pobjeda od najmanje dva gola razlike i najmanje tri postignuta gola, što su na kraju i ostvarili pobjedom rezultatom 3:0.

"Bila je to gotovo nemoguća misija. Ključno je bilo započeti utakmicu jako, što smo i napravili i već smo nakon dvadeset minuta vodili s 2:0, tako da smo od tog trenutka doista vjerovali da to možemo napraviti. Ova pobjeda će biti vrlo značajna za naše samopouzdanje, trebala nam je ovakva pobjeda protiv velike momčadi." rekao je Ronaldo nakon utakmice za Movistar.

U Barceloni su bili nezadovoljni zbog penala dosuđenog nakon starta Ronalda Arauja na Ronalda, no on to nije bio spreman previše komentirati: "Ne mogu ništa reći, jer nisam vidio snimak na televiziji. Nekad se penali dosuđuju i zbog laganih prekršaja, ali ja ne želim ulaziti u tu diskusiju, jer je sudački posao uvijek težak. Kad zabijete tri gola na Nou Campu, ne može biti sumnje da ste zaslužili proći dalje kao pobjednici skupine."

Ovo je bio prvi put da je Ronaldo zaigrao protiv Messija nakon odlaska u Juventus, budući da je susret u Torinu morao propustiti zbog zaraze korona virusom.

"Mi se susrećemo na ceremonijama dodjela nagrada već dvanaest ili trinaest godina i nikad ga nisam gledao kao rivala, to je nešto što su iskonstruirali mediji. Mi smo se uvijek savršeno dobro slagali i ako pitate Lea on će vam reći istu stvar." zaključio je Ronaldo.