Jedna velika era Lige prvaka i europskog klupskog nogometa došla je ovog tjedna do kraja. Po prvi put nakon šesnaest godina, niti jedan od dvojice ponajboljih nogometaša 21. stoljeća, Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, neće igrati u četvrtfinalu najjačeg klupskog natjecanja.


I Barcelona i Juventus ispali su ovog tjedna iz natjecanja. Dok je Juventus u petak iznenađujuće ispao na domaćem terenu od Porta, sinoć je natjecanje napustila i Barcelona remijem na gostovanju kod Paris Saint-Germaina.

U sezoni 2004./2005., kad se posljednji put dogodilo da nijedan od njih dvojice ne igra u četvrtfinalu Lige prvaka, Portugalac je bio u Manchester Unitedu, dok je Lionel Messi tek započinjao svoju profesionalnu karijeru.

Zanimljivo, njih dvojica su se našli na suprotnim stranama u grupnoj fazi LIge prvaka ove sezone i obojica su upisali po jednu pobjedu identičnim rezultatom 3:0.

Messi je pružio impresivnu predstavu u Torinu, gdje je Barcelona slavila s 3:0, a Ronaldo je tu utakmicu propustio zbog pozitivnog rezultata na korona virus. Obojica su bili na terenu na Nou Campu, gdje je Ronaldo uživao u uvjerljivoj pobjedi talijanskog prvaka.

Sada je, čini se, trenutak da palice predvodnika europskog nogometa preuzme nova generacija utjelovljena prije svih u Kylianu Mbappeu i Erlingu Haalandu.

Neizvjesno je i gdje će uopće Messi i Ronaldo igrati sljedeće sezone. Messiju ugovor s Barcelonom istječe i iako se činilo kako će sigurno napustiti taj klub, stvari bi se mogle promijeniti s povratkom Joana Laporte na mjesto predsjednika kluba. S druge strane, Cristiano Ronaldo s Juventusom ima ugovor do ljeta 2022. godine, ali poznajući pragmatičnu politiku financijskog upravljanja tim klubom, lako je moguće da ga radije prodaju ovog ljeta, nego da ostanu bez njega bez odštete godinu dana kasnije, pogotovo ako ne osvoje naslov prvaka, što bi značilo da od Portugalca ove sezone i nisu imali neku opipljivu rezultatsku korist. Ronaldo je u Torino doveden prije svega kako bi pomogao u osvajanju Lige prvaka, ali momčad je ove sezone napravila veliki korak unatrag i na europskom i na domaćem planu, pa Ronaldov odlazak nikome u klubu ne bi previše teško pao.