Novi nogometaš Paris Saint-Germaina Thiago Silva kaže kako nije prešao iz Milana, gdje je proveo tri protekle sezone,u taj klub zbog novca, nego zbog prilike za osvajanje najvećih trofeja.


Milan je ranije ovog ljeta odbio prvu ponudu Paris Saint-Germaina i 27-godišnji Brazilac je potpisao novi ugovor do 2017. godine, ali nakon toga je stigla nova, bogatija ponuda, koja je prihvaćena i Silva je završio u Parizu.

"Ja sam jasno rekao da želim ostati do kraja ugovora u Milanu. Bilo je pregovora između Paris Saint-Germaina i Milana, između Leoanrda i Adriana Gallianija. Ali navijači su se mobilizirali i Berlusconi me nije želio prodati. Nakon toga sam produžio ugovor i bio sam presretan."

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Međutim, stvari su se promijenile i Leonardo me je nazvao kako bi mi rekao da su se pregovori nastavili i da me želi dovesti. Bio je spreman učiniti velike napore u tom cilju. Shvatio sam da je Milan u teškoj financijskoj situaciji i da će mi biti jako teško ostati. Ja nisam plaćenik. Milan je bio moj dom. S druge strane, oni su napravili sjajan posao: Doveli su me za 10 milijuna eura, a prodali me za 42 milijuna."

Silva smatra kako je njegov novi klub predodređen za uspjehe, uz pomoć ostalih bivših Rossonera.

"Svi o Carlu Ancelottiju pričaju u superlativima. S njim i Zlatanom Ibrahimovićem, uvijek imam dio Milana sa sobom. Paris Saint-Germain je stvorio vrlo snažnu momčad. Vidjet ćemo možemo li brzo nešto osvojiti i otići tako daleko do osvajanja Lige prvaka. Tamo bih volio susresti svoje bivše partnere iz Milana i možda ih pobijediti." zaključio je Silva.