Talijanski reprezentativac i vezni nogometaš Paris Saint-Germaina Marco Verratti oporvgnuo je tvrdnje medija i svog menadžera o tome kako želi napustiti taj klub.


Špekulacije je dodatno potaknula vijest o navodnom sukobu s trenerom Unaiem Emeryem nakon izmjene u derbiju protiv Marseillea, a Le Parisien je objavio kako su se predstavnici Intera sastali s menadžerom dvadesettrogodišnjeg nogometaša, dok se spominje i interes Juventusa i Milana.

"Ovog tjedna su ljudi izgovorili toliko puno stvari o meni koje nisu istinite. Stvari koje se jednostavno nisu dogodile.

Protiv Marseillea sam dobio udarac u prvom poluvremenu, tako da je trener Emery odlučio izvaditi me iz igre nakon petnaest minuta igre u drugom poluvremenu. Liječnici nisu riskirali jer sam prošao kroz teško razdoblje zbog ozljede, a oni uvijek paze na moje zdravlje.

Govorilo se kako sam ljut na trenera jer nisam želio napustiti teren. To nije istina. Bio sam ljut na sebe, jer sam želio pomoći momčadi i bilo mi je nezamislivo da moram napustiti teren zbog ozljede. Susreo sam se s trenerom sljedećeg dana i nije nam bilo jasno što se piše. Nismo shvaćali kako je ta situacija mogla dovesti do kontroverzi.

Dok sam napuštao teren, stavio sam ruku preko usta i rekao 'Šefe, osjećam se dobro, mogu nastaviti'. Pomoćnik mi je rekao da on misli da nisam bio tako dobar. Nakon što je on maknuo ruku s usta, rekao sam 'Kažete da nisam dobar?'. Ali, on je mislio na fizičko stanje, ne na to kako sam igrao. Zapravo je bio u pravu." objasnio je Verratti.

Verratti je nakon toga iskritizirao medije, ali i svog menadžera.

"Ne sviđa mi se kad mediji stvaraju kontroverze tamo gdje ih nema. Poštujem mišljenje novinara i često se slažem s nihovim kritikama na račun moje igre. Ali ne prihvaćam to da mi se stavljaju u usta riječi koje nisam rekao.

Čuo sam kako nemam dobar odnos s trenerom i da sam već odlučio otići drugdje. Još jednom kažem kako to nije istina. Unai Emery puno radi i nije njegova krivnja to što smo imali loš početak sezone. Mi, kao igrači, izlazimo na teren i mi moramo preuzeti odgovornost.

Ovog tjedna je sve otišlo predaleko i moj menadžer je također otišao predaleko i rekao kako bih mogao napustiti klub. Ja nisam ovdje kako bih uvjeravao novinare. Ja sam ovdje kako bih davao svoj maksimum za PSG.

Nikad u pet godina ovdje nisam imao problema, tako da be boli kad govore kako sam sebičan i razmažen, kako nemam poštovanja prema drugim ljudima. Ja volim ovaj klub, volim svoje suigrače, možete razgovarati s bilo kime od njih i ne vjerujem da će bilo tko reći nešto negativno o meni." dodao je Verratti.