Novi trener Paris Saint-Germaina bit će nekadašnji menadžer Tottenhama Mauricio Pochettino. Argentinac je ostao jedini kandidat za nasljednika Tomasa Tuchela, koji je jutros dobio otkaz, a njegovi odvjetnici dogovaraju posljednje detalje ugovora, nakon čega će sve biti i službeno potvrđeno.


Pochettino je bez posla već preko godinu dana, otkako je dobio otkaz u Tottenhamu, a čini se kako mu se isplatilo dugotrajno čekanje na priliku u još jednom vrhunskom klubu, zbog čega je propustio ponude nekih drugih klubova.

Iako nijedan od njih nije službeno pokazao interes za Pochettina, on se u proteklim mjesecima povezivao s Real Madridom, Manchester Unitedom i Juventusom, no za sada su sva tri spomenuta kluba zadržala postojeća kadrovska rješenja na svojim klupama.

Pochettinu će okružje na Parku Prinčeva biti dobro poznato, s obzirom na to da je nosio dres Paris Saint-Germaina između 2001. i 2003. godine, ostavivši dobra sjećanja na svoje igre.

Paris Saint-Germain će biti drugi klub kojega će Pochettino voditi kao trener, a čiji je dres nosio i kao igrač, nakon što je bio trener Espanyola, što je bio i njegov prvi trenerski posao.

Zahvaljujući ulaganjima bogatih katarskih vlasnika, Paris Saint-Germain je posljednjih godina postao jedan od najmoćnijih klubova u Europi, pa u svojim redovima imaju igrače poput Neymara, Kyliana Mbappea i Angela Di Marije. To znači da Pochettina očekuje znatno drugačiji posao nego što je to bio slučaj u relativno siromašnom Espanyolu i bogatom, ali u njegovo vrijeme zbog izgradnje stadiona ekstremno štedljivom, Tottenhamu.