Francuski reprezentativac Kylian Mbappe još uvijek nije produžio ugovor s Paris Saint-Germainom, a prema posljednjim naznakama čini se kako to neće napraviti niti do početka Europskog prvenstva, piše španjolski sportski list AS.


Prioritet uprave Paris Saint-Germaina je upravo produženje suradnje s Mbappeom prije dovođenja bilo kakvih novih pojačanja, ali pregovori za sada ne napreduju najbolje. Francuz je, kako se vjeruje, postavio dva uvjeta koja uprava francuskog kluba treba ispuniti prije produženja suradnje.

PSG je spreman Mbappeu ponuditi ugovor do 2025. godine, uz opciju odlaska 2024. godine, dok bi Mbappe bio spreman pristati na produženje ugovora do 2023. godine, uz mogućnost odlaska već sljedećeg ljeta.

Drugi uvjet je da uprava predstavi uvjerljiv sportski projekt koji će mu pomoći u osvajanju Lige prvaka, a to znači pojačavanja pojedinih pozicija u momčadi koje su se ove sezone pokazale problematičnima, poput desnog boka ili sredine veznog reda.

Dodatni problem za Francuze predstavlja francuski porezni sustav, jer Mbappe kao francuski državljanin nema pravo na oslobađanje od većeg dijela poreza kao što to, na primjer, ima Neymar, koji je nedavno potpisao novi ugovor, a to znači da bi PSG morao investirati puno više u Mbappeov ugovor kako bi on na kraju imao istu plaću kao i Brazilac.