Trener Paris Saint-Germaina Mauricio Pochettino je otkrio kako je smatrao da se sportski direktor kluba Leonardo šali s njim kad mu je prvi put rekao da postoji mogućnost dolaska Lionela Messija u klub.


Messi je u pariški klub stigao kao slobodan igrač 10. kolovoza, nekoliko dana nakon što su iz Barcelone objavili kako zbog financijskih ograničenja nisu u mogućnosti potpisati s njim novi ugovor.

"Leonardo me je nazvao i rekao: 'Mogućnost postoji. Bi li to volio ili ne?' Dobra je stvar da me je nazvao. Rekao sam sam sebi: 'Je li ovo pitanje?' Mislio sam da se šali, ne? Naravno. Rekao sam mu: 'Trebamo li otići po njega? Trebam li ja voziti kombi?' I tada su počeli pregovori. Od tada me je Leonardo zvao svaku večer da mi kaže kakva je situacija."

Tridesetčetverogodišnji Argentinac je s Barcelonom dogovorio novi petogodišnji ugovor, nakon što mu je prethodni istekao 30. lipnja, ali njegovo potpisivanje bi značilo da bi Barcelona za plaće igrača morala davati 110% svojih prihoda.

"Svi su pretpostavljali da će Messi ostati u Barceloni. Mnogi klubovi, ako ne i svi, su sanjali o tome da će dovesti Messija nakon što je postao slobodan igrač. Od trenutka kad je PSG pokazao interes, Leo je htio doći ovdje. Sve se dogodilo vrlo brzo. Moramo naglasiti posao koji je obavio Leonardo, kao i naš predsjednik i svi čelnici kluba kako bi se u dva ili tri dana mogao kompletirati transfer najboljeg igrača na svijetu." dodao je Pochettino.

Leonardo, predsjednik kluba Nasser Al-Khelaifi i ostali čelnici kluba, u međuvremenu, i dalje rade na tome da Kyliana Mbappea uvjere da ostane u klubu i nakon sljedećeg ljeta, kad mu istječe aktualni ugovor.

"Tko može i pomisliti da PSG ne želi da Mbappe nastavi igrati ovdje još puno godina? Klub će ga pokušati uvjeriti da ostane ovdje." dodao je Pochettino.